Ķekavas novada pārstāvji kopā ar lietuviešu draugiem svin Ražas svētkus

 20.-21. septembrī Ķekavas novada pārstāvji devās uz vienu no sadraudzības pašvaldībām Raseiņai Lietuvā (Raseiniai), lai piedalītos skaistos rudens svētkos. Šie svētki ik gadu pulcē Raseiņai novada iedzīvotājus, vietējos ražotājus un amatniekus, kā arī viesus.

 

Lai stiprinātu draudzības saites starp kaimiņvalstīm, vizītē devās Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks sociālajos jautājumos Igoris Malinauskas un deputāts, Kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājs Arvīds Platpers. Papildus dalībai svētkos nenovērtējama bija iespēja iepazīties un dibināt kontaktus ar citiem Raseiņai sadarbības partneriem no Igaunijas un Polijas.

 

Svētkus un sirsnīgu uzņemšanu baudīja arī Ķekavas tautas deju ansamblis „Zīle”, kas pasniedza lietuviešu draugiem dāvanu krāšņa priekšnesuma veidā. Kā atzīst dejotāji, arī paši saņēmuši kādu ļoti jauku dāvanu - sen nepieredzētu, patiešām lielu skatītāju pulku, kas vēroja uzstāšanos, dzīvoja līdzi priekšnesumiem un pavadīja dejotājus ar skaļiem  aplausiem.

Jāpiemin, ka sadraudzība starp Ķekavu un Raseiņai aizsākusies salīdzinoši nesen - 2012. gadā, sadraudzības līgums parakstīts 2013. gada februārī. Tas paredz sadarbību sporta, tūrisma, uzņēmējdarbības un kultūras jomās. Līdz šim īstenoti jau vairāki kopīgi pasākumi, un arī turpmāk plānots turpināt iesākto, sadarbojoties kā partneriem Eiropas Savienības finansētos projektos.

 

 

Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa

2014.09.24.

  Drukāt