Aizvadīts seminārs jauniešiem “Par uzņēmējdarbības būtību un inovācijas atbalsta iespējām”

 

 

19.septembrī Daugmales multifunkcionālajā centrā norisinājās “Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras” (LIAA) sadarbībā ar SIA „Ķemers Business and Law Company” un “Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centru” organizētais bezmaksas seminārs “Par uzņēmējdarbības būtību un inovācijas atbalsta iespējām”, kurā piedalījās 27 vidējās (10.-12.klase) izglītības iestāžu audzēkņi no Ķekavas, Baložiem, Olaines un Baldones.

 

Semināra mērķis bija iepazīstināt jauniešus ar radošām biznesa ideju ģenerēšanas metodēm un iespējām.

 

Pasākumu vadīja- uzņēmēja un pasniedzēja Iveta Reinholde, kura stāstīja  kā vislabāk attīstīt un īstenot savas radošās biznesa idejas, rosināja interesi par inovatīvas uzņēmējdarbības uzsākšanu, daloties savā pieredzē un viedokļos, lai veicinātu semināra dalībnieku prasmju pilnveidošanu.

 

Jaunieši tika informēti par inovatīvas uzņēmējdarbības uzsākšanas iespējām pēc izglītības iegūšanas-  kā papildināt skolā gūtās zināšanas un attīstīt prasmes, kas nepieciešamas biznesa attīstīšanai. Semināra laikā katram jaunietim bija iespēja pārliecināties, ka process, kurā tiek radīta biznesa ideja var būt radošs un aizraujošs.

 

Jaunieši darbojās piecās komandās. Darba procesā katrai no komandām izstrādāja vienu biznesa ideju un veica tās izpēti- tika definēti mērķi, emocijas, ko radīs šis produkts vai pakalpojums, pozitīvie un negatīvie faktori, citas alternatīvas šai idejai un praktiskie soļi, lai šī ideja tiktu realizēta tirgū.  Jaunieši darbojās ļoti aizrautīgi un vairākumam komandu izdevās radīt tādas praktiski īstenojamas idejas, kā “Uzticības tālrunis pieaugušajiem”, “Tintes pildspalvu un kārtridžu uzpildes automāts ofisiem”, ”Automazgātava- pārtikas veikals” u.c.

 

Seminārs skolēniem notiek LIAA realizētās “Pasākumi motivācijas celšanai inovācijām un uzņēmējdarbības uzsākšanai” ietvaros, un to līdzfinansē Eiropas Savienības Strukturālie fondi.

  

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs

 

  Drukāt