Ķekavas vidusskola turpina dalību projektā "Comenius"

Jau 2013./2014. mācību gadā Ķekavas vidusskola uzsāka darbu pie „Comenius” skolu daudzpusējās sadarbības projekta „Ilgtspējība ir mūsu atbildība” (Environmental Sustainability is Our Responsibility) realizācijas. Projekta galvenais mērķis ir veidot skolēna izpratni par apkārtējās vides nozīmi mūsu dzīvē un rosināt atbīldīgu rīcību attiecībā pret to.

 

Projektā piedalās astoņu Eiropas valstu dažāda profila skolas: Latvija, Francija, Spānija, Itālija, Rumānija, Polija, Vācija, Turcija, starp kurām Latvija ir projekta koordinātore. Projekts iesaista darbā 8.- 12. klašu skolēnus,  kā arī skolotājus un vecākus vides problēmu apzināšanā un to risinājumu meklēšanā.

 

Pirmajā projekta gadā Ķekavas vidusskolā tika uzņemti viesi no sadarbības valstīm, kā arī apmeklēti partneri Francijā, Vācijā un Spānijā. Šājā mācību gadā ir paredzēti vēl četri braucieni - uz Turciju, Rumāniju, Poliju un Itāliju.

 

Nākamais brauciens – uz Turciju – norisināsies no 8. līdz 13. oktobrim un tajā piedalīsies trīs Ķekavas vidusskolas skolotāji: Jūlija Nazarova, Ludmila Teka un Zigrīda Smagiņa, un trīs vidusskolēni: Aivars Ozoliņš, Paula Jurģe un Sandis Krūmiņš. Šajā vizītē tiks pārrunāti pirmajā gadā paveiktie darbi un turpmākās aktivitātes, kā arī prezentēta informācija par vietējiem ekoloģiskajiem ražotājiem, pie kuriem ekskursijās projekta dalībnieki no Ķekavas vidusskolas devās vasarā.

 

Vizīte uz Turciju noteikti būs iespaidiem pilna un aizraujoša, sadarbības partneris piedāvās vienas dienas ekskursiju Stambulā, kur tiks apskatīts Konstantinopoles hipodromus, sultāna Ahmeda mošeja, arheoloģiskais muzejs un citas ievērojamas vietas. Nākamajā dienā plānots doties uz Biga pilsētu, kur arī atrodas partnerskola. Pēc prezentācijām un skolas apskates būs iespēja iepazīties ar EBRU mākslu, kas ir zīmēšana uz ūdens. Projekta vizītes ietvaros tiks apmeklētas kompānijas, kas ražo biogāzi un nodarbojas ar kuģubūvi un metālapstrādi. Vēl tiek plānotas ekskursijas uz Čanakales, Trojas un Assosas pilsētām.

 

Tāpat kā citos braucienos, skolēni paliks viesģimenēs un varēs iedziļināties tradicionālajā turku sadzīvē, iegūt jaunus draugus un intensīvi lietot angļu valodu, sazinoties gan ar pārējiem projekta dalībniekiem, gan ar viesģimeni. Iespējams, viesi varēs baudīt arī tradicionālo turku deju priekšnesumus. Projekta dalībnieki sola ar godu pārstāvēt savu skolu šajā braucienā un cer atgriezties mājās iespaidiem pilni, lai būtu ar ko dalīties.

 

Jūlija Nazarova

29.09.2014.

  Drukāt