Skolotāju dienā godinās novada labākos pedagogus

Piektdien, 3. oktobrī Baložu vidusskolā apbalvos Ķekavas novada labākos pedagogus, kas šogad izvirzīti trīs nominācijās:

 

  • Labākais skolotājs pirmsskolas izglītības programmā;
  • Labākais skolotājs vispārējās izglītības programmā;
  • Labākais skolotājs profesionālās ievirzes izglītības programmā.

 

 

 

Konkursa mērķis – apzināt un izvērtēt pedagogu darba rezultātus izglītības jomā.

-  Motivēt pedagogus radošai darbībai audzināšanas darbā, mācību priekšmetu metodikā un sabiedriskajās aktivitātēs.

- Izteikt pateicību un apbalvot izglītības iestāžu pedagogus par ieguldījumu mācību un audzināšanas darbā.

 

 

 

Konkursa nominācijām izvirzītie pedagogi:

 

Labākais skolotājs pirmsskolas izglītības programmā :

 

 

 PII Ieviņa – skolotāja Dace Grauduže

 

Dace klusi un nemanāmi dara savu darbu. Prot atrast savu pieeju gan biklajam, gan grupas delverim.

Dace bērnos audzina pašapziņu, kolektīvo apziņu, piederību savai grupai, bērnudārzam, novadam un valstij. Kopā ar bērniem un vecākiem izdomā iekšējās kārtības noteikumus, kas jāievēro grupā. Kopīgi veidotos noteikumus ir vieglāk ievērot!

Iemācīt, paskaidrot, palīdzēt apgūt pirmo burtu, izlasīt pirmo vārdu- tas ir ikdienas darbs gadu garumā. Skolotāja to apzinīgi veic ik dienu un ikviens grupā zina, lai arī  esam mazi, mēs varam daudz, jo Dace mums iemācīs.

 

 

PII Avotiņš – skolotāja Agita Plokšta

 

Dārzi rotājas krāšņām puķēm un  šķiet tās visas zied par godu pirmsskolas izglītības iestādes „Avotiņš” skolotājai Agitai Plokštai.

Kolēģi, vecāki un bērni  viņu neuzskata tikai par skolotāju, bet arī par gudru draugu, ar kuru var parunāt, kurš vienmēr māk uzklausīt, pasmieties un pajokot.

Skolotājas Agitas sirds durvis vienmēr ir vaļā tiem, kuri lūdz palīdzību, viņai nekad nav vienalga. Viņa atbalsta iestādes radošās idejas un papildina tās ar savām idejām. Agita ir skolotājs – pētnieks, labs organizators, atbilstoši 21.gadsimtam. Zinoša, inteliģenta, ar augstu profesionālo kompetenci, taču visam pamatā ir pozitīvi virzīta saskarsme ar bērniem un vecākiem ikdienā.

 Agita  ir labākā skolotāja  pasaulē! Viņa ir vienīgā!

 

 

 PII  Zvaigznīte – skolotāja Līga Freimane

Līgai piemīt iedzimts talants būt par sporta un deju skolotāju.

Prasīga, profesionāla, vienlaicīgi ļoti sirsnīga un mīļa.

Apveltīta ar milzīgām darba spējām, nodrošina radošu darba procesu. Sporta nodarbībās izmanto daudzveidīgas mācību metodes un paņēmienus – muzikālas spēles un rotaļas, kustību spēles un rotaļas, sižetiskās rotaļas, latviešu rotaļdejas, ritmizēšanu, sižeta lomu spēles. Nodarbībās tiek izmantoti ne tikai tradicionālie sporta inventāri, bet arī spilveni, lakatiņi, avīzes, rotaļlietas , kā arī tiek izmantotas mūsdienu tehnoloģijas. Līga ciena un pieņem citu viedokli, tradīcijas un paradumus.

 

 

PII Bitīte – skolotāja Kristīne Jeronoviča

                       Mūzikas skolotāja Kristīnei ir 18 gadu pieredze pedagoģijā.

Kristīne ir radoša personība, nebaidās no izaicinājumiem un ar augstu atbildības sajūtu. Radoši un prasmīgi organizē darbu ar bērniem. Spēj iepriecināt un pārsteigt bērnus ar ar interesantām un daudzveidīgām nodarbībām. Sniedz profesionālu atbalstu bērnu vecākiem un pedagogiem.

Kolēģi augstu vērtē Kristīnes profesionalitāti – pedagoga pieredzi un prasmi.

 


 Privātā pamatskola Gaismas tilts 97 – skolotāja Aija Krūze

Aija ir neatlaidības, enerģijas  un radošas izdomas apvienojums. Pirmajā vietā viņai ir darbs – tam viņa atdod sevi visu. Aija prot apbrīnojami veikli sasniegt izvēlēto mērķi un piepildīt savus sapņus.  Mūsu Aija ir darbīga, komunikabla un optimisma pārpilna.

2013./2014. m.g. Aija uzsākusi darbu piecgadīgo bērnu sagatavošanai skolai. Strādā radoši, ar aizrautību. Aija vienmēr ir paraugs. Viņas audzēkņi ieguvuši godalgotas vietas novada pirmskolas Skatuves runas konkursā. Aija koordinē mūsu skolas pirmskolas izglītības grupu darbu. Kopā ar grupas bērniem aktīvi iesaistījusies „Grāmatu tārpiņa” nodarbībās Ķekavas bibliotēkā, gan visos skolas un pirmskolas pasākumos.

 

 

Labākais skolotājs vispārējās izglītības programmas 1.-12.klašu grupā:

 

 


Ķekavas vidusskola - skolotāja Daina Šulce

Daina 10 gadus ir Ķekavas vidusskolas sociālais pedagogs.

Katra cilvēka galvenais uzdevums ir iemācīties dot un pieņemt  mīlestību. Vienīgais lineāls, ar ko var mērīt cilvēka dzīvi un viņa padarīto, ir – cik daudz mīlestības ir viņa dzīvē. Mīlestība ir  dvēseles darbs. Tā ir gatavība mainīties, attīstīties un paplašināt  savu personību otra cilvēka labā. Daina Šulce šo dzīves uzdevumu pilnā mērā realizē arī savā darbā. Savu darbu veic ar mīlestību un atbildību.  Ar savu ikdienas darbu  viņa apliecina  spēju pozitīvi un konstruktīvi skatīties uz dažādiem  notikumiem, sniegt atbalstu, uzmundrināt, palīdzēt. Daina ir tradīciju un vērtību cilvēks. Viņa gatava ieguldīt lielu  darbu, lai tās saglabātu un nodotu citiem caur dziesmām, nerimstošu  aktivitāti un optimismu.

 

 

Baložu vidusskola -  skolotāja Tatjana Druka

Ar darbu Tev ir pilnas rokas,

Ar labiem vārdiem pilna sirds.

Ik zars no Tav dzīves koka,

Tik brīnumjaukos ziedos mirdz.

Tu pasmaidi, jo skauģi gadus skaita,

Un neskumsti, ja matos sarma krīt.

Tu esi cildena un tāpēc vienmēr skaista.

Jo sirds un dvēsele tev krūtīs mīt.

Ej saules taku laimīga un stalta,

Nes saujās prieku, gaismu citiem dod -

Lai šeit, pie Tava sadraudzības galda

Ikviens no mums sev gaišu prieku rod.

                                                /A.Rode/

 

Tatjana Druka ir unikāls cilvēks. Cilvēks kurš zina ļoti daudz par dzīvi, kurš lieliski to pārzina un kurš labprāt dalās ar savu spilgto pieredzi. Pateicoties mūsu skolotājai arī mācību stundas ir kļuvušas daudz interesantākas, vieglākas, saprotamākas, jautrākas un noderīgākas. Pateicoties tieši viņai tagad ļoti daudzi beidzot sāk saprast fiziku. :D No viņas stundām mēs aizejam ar zināšanu pilnām galvām. Arī kā klases audzinātāja, viņa ir neaizstājama. Pateicoties viņai mēs iegūstam neaizmirstamu dzīves pieredzi un atbalstu, tieši tādu atbalstu kas bieži vien dod mums to motivāciju, lai cīnītos tālāk. Viņa dod motivāciju virzīties uz mūsu mērķiem un līdz ar to, arī tuvināties mūsu nākotnei, taču ne visi spēj to ieraudzīt un novērtēt. Toties tie kas spēj, to nekad neaizmirsīs. Skolotāja Druka spēj radīt ļoti patīkamu atmosfēru apkārt sev. Viņa izstaro tik daudz pozitīvisma un dzīvespieka kā neviens. Tik ļoti gribas tuvoties šādiem cilvēkiem.

Mēs gribam viņai tiešām pateikties par visu to, ko viņa ir darījusi mūsu labā, tāpēc mēs uzskatām, ka šī nominācija un tituls ir ideāli viņai piemērots. Mēs protams esam priecīgas ka arī daudzi, daudzi citi ievēro un novērtē viņas darbu, tāpat kā mēs. Tāpēc mēs, 12. klases meitenes sakām viņai lielu, lielu paldies par visu.

 

 

Privātā pamatskola Gaismas tilts 97 - skolotāja Vita Timermane

 

Vita tiek galā ar visu – skola, ģimene, TDA „Zīle”, pašizglītošanās un hobiji. It kā viegli, garāmejot, bet it visā ieliekot savu sirds degsmi. Vita nekad nestāv malā. Ideju, ar ko dalīties, ideju, ko īstenot, ideju, ko ieviest kā jauninājumus – to Vitai ir daudz. Mūsu Vita ir sabiedriska, talantīga un sievišķīgi krāsaina.

2013./2014. mācību gads ir Vitas ilgi gaidītā zvaigžņu stunda, jo apbrīnas vērts ir tas viss, ko viņa kopā ar saviem 4 devītās klases audzēkņiem ir paveikusi – gan pašu spēkiem organizētais ģimeņu pasākums „Tumsas sagaidīšana pie Lielās mammas”, gan  fantastiskā Skolotāju diena, gan Žetonu vakars, gan dalība ikvienā skolas aktivitātē. Protams, arī vācu valodas apguve mūsu skolas 3. - 9. klašu audzēkņiem, kur Vita strādā pēc pašas izstrādātas metodikas, strādā aizrautīgi, inovatīvi un mūsdienīgi.

 

 

Pļavniekkalna sākumskola -  skolotāja Everita Petrova

 

Kādā rudens dienā pie mums skolā ieradās skolotāja Everita – jauna, sievišķīga, gudra, skaista, aktīva, iedvesmas pilna, ideju bagāta, un enerģiska.

Mēdz teikt, ka „Cilvēka seja ir viņa dvēseles portrets”. Šo teicienu mēs tik tiešām varam attiecināt uz savu kolēģi. Katru rītu, mūsu Everita skolā ierodas smaidīga un ar labu garastāvokli.

4.b klase par savu skolotāju:

Mīļo, mīļo skolotāj.

Prieks par Jums man ir,

Ik katrā darbiņā kas ir,

Jums iekšā sirdi ieliekat.

 

Ik katru stundu priecējat,

Manu mīļo sirsniņu.

Uz pasaules Jūs esat,

Vispriecīgākā skolotāja.

(Nora Urtāne)

 

„Skolotāja jauka, laba, vienmēr saprotoša, un mīļa. Uzklausīt tā vienmēr spēj, izpalīdzēt katreiz steidz, un ja kaut kas nesanāk paļauties uz skolotāju var.

Mūsu mīļā skolotāja vienmēr iesākto pabeidz, mīlam visi mēs mūsu jauko skolotāju”

(Laura Vilgute) 

 

„Skolotāja ir jauka, un arī ļoti mīļa un jautra. Kad palūdzu skolotājai palīdzēt, viņa man vienmēr palīdz. Viņa ir tik izpalīdzīga un vienmēr pasaka kas trūkst un kas ir par daudz. Man viņa vienmēr būs labākā skolotāja pasaulē ”

(Ēriks Dukaļskis)

 

„Mūsu skolotāja ir jauka, mīļa, sirsnīga, izpalīdzīga, un godīga, dažreiz stingra, bet tas nekas. Novēlu visiem būt tādiem, kā mūsu skolotāja!  ”

(Markuss Tols)

 

 

Labākais skolotājs profesionālās ievirzes izglītības programmā:

 

 

Ķekavas Mūzikas skola -  skolotāja Vineta Litauniece

 Labestīgs, draudzīgs, smaidīgs, radošs, enerģisks pedagogs veido attiecīgu vidi ap sevi. Vineta tāda ir! Lai kļūtu par autoritāti bērnu korim, kurā dzied gandrīz 50 dziedātāji, veidot radošu, muzicēšanai atbilstošu vidi ir jāmāk ne tikai teorētiski, bet arī praktiski. Vineta katrā koncertā, konkursā un ikdienas darbā atkal un atkal pierāda, ka viņa māk  disciplinēt un panākt maksimālu atdevi, nezaudējot mirdzumu bērnu acīs.  Priekšnesums, kurš  ir muzikāli kvalitatīvs un emocionāli piesātināts, sasniedz gan klausītāju, gan vērtētāju sirdis. Par to liecina aizvadītajā gadā gūtie panākumi konkursos un tituli- „Labākā diriģente”,  „Daudzsološākais koris”, kā arī Ineses Galantes  veltītais kompliments Vinetas audzēknei :  „Šī meitene nākotnē pārspēs mani...”, ko arī skolotājai novēlam!

 

 

Ķekavas novada sporta skola - skolotājs Uldis Puzaks

 Ar lielu aizrautību darbojas riteņbraukšanā, kaļot nākotnes plānus šī sporta veida attīstībai Ķekavas novadā. Trenera darbā izjūt lepnumu par rezultātu un uzvaru. Ik dienu mostas ar mērķi – riteņbraukšanā būt starp labākajiem un uzvarēt sacensībās. Uzvarētas sacensības dod enerģijas lādiņu, zaudētas – neatlaidīgu turpmāku darbu. Audzēkņiem palīdz apgūt riteņbraukšanas tehniku un riteņa uzbūvi, labo kļūdas, iesaka labākos taktiskos variantus sacensībās. Viss Ulda brīvais laiks tiek veltīts riteņbraukšanai – vadot mācību treniņu procesu, pilnveidojoties mācību treniņu nometnēs ārpus Latvijas un piedaloties sacensībās.

 

 

 

Svinīgais pasākums novada skolotājiem š.g.. 3.oktobrī plkst.19.00 Baložu vidusskolā.

 

  Drukāt