Latviešu kino filmu vakari

           Latviešu kino ir un paliek unikāls. Aicinām reizi mēnesī izrausties no saviem ērtajiem dīvāniem un atteikties no iemīļotajiem seriāliem un šoviem, lai netraucēti Doles un Katlakalna Tautas namā patīkamā gaisotnē varētu baudīt latviešu kino vakaru.

          Jau pavisam drīz 26. septembrī Doles Tautas namā  un 30. sptembrī Katlakalna Tautas namā plkst.10.00 būs iespēja noskatīties, jāsaka gan starptautiskas komandas, taču pēc mūsu klasiķa Jāņa Raiņa lugas motīviem veidotu, animācijas filmu „Zelta zirgs”.

           

 

Uz pārdomām par Latvijas valsts vēstures kopsakarībām priekšvēlēšanu gaisotnē, rosinās Pētera Krilova jaunā filma „Uz spēlēs Latvija”, kuru demonstrēsim 3. oktobrī Dole Tautas namā un 16. janvārī Katlakalna Tautas namā plkst. 19.00.

 

            Savukārt, 24. oktobrī Doles Tautas namā un 31. oktobrī Katlakalna Tautas namā plkst. 19.00 tiks rādīta filmu „Izlaiduma gads”, kura pirmizrādi piedzīvoja Monreālas starptautiskā kinofestivāla konkursa skatē un ir režisora Andra Gaujas debijas spēlfilma. Tas ir patiess stāsts par vidusskolas klases attiecībām ar jauno skolotāju un noteikti uzrunās gan vidusskolēnus, gan viņu vecākus.

 

      14. novembrī Doles Tautas namā un 7.novembrī Katlakalna Tautas namā plkst.19.00 tiks ŗādīta  pilnmetrāžas dokumentālā filma "4. maija republika", kuru veidojusi režisore Antra Cilinska un visiem zināmais TV "asais prāts" Jānis Domburs. Filma neuzbāzīgā formā, bet saucot lietas īstajos vārdos, atgādinās, kas ar mums ir noticis kopš brīvības atgūšanas un kā esam pārvaldījuši savu valsti.

 

 

Uz tikšanos kinoseansos!

  Drukāt