Dienas nometne pie zirgiem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

 

 

    Biedrības ‘’Zelta rati’’  biedri Zane un Eduards Krūmiņi šoruden, 15. septembrī, sadarbībā ar Ķekavas Dienas centru noorganizēja  dienas nometni cilvēkiem ar īpašām vajadzībām visām vecuma grupām. Šī pasākuma mērķis bija rast cilvēkiem , kuri ir Dienas centru klienti, tiešāku saskarsmi ar zirgu gan jājot ar to, gan braucot pajūgā.  Uz dienas nometni ieradās arī ciemiņi no Salaspils- 11 dienas centra klienti.  Ķekavas Dienas centru pārstāvēja 10 cilvēki. Pasākuma  laikā ik viens varēja izmēģināt jāt ar zirgu, vadīt zirga pajūgu vai vienkārši pavizināties ratos.  Tika arī ugunskurā ceptas desiņas, cits citu cienāja ar līdzi paņemtiem cepumiņiem. Laiks pasākuma dienā arī bija ļoti skaists – saulains, silts, kā jau atvasarā.

 

    Dienas centru klientiem šī diena bija īsts piedzīvojums, jo lielākā daļa šo cilvēku nekad nebija ne jājuši, ne arī braukuši ar zirgu. Viņiem bija prieks par to, ka šajās nodarbēs iesaistās līdzi atbraukušie  pedagogi. Savukārt dienas centru pedagogi mēģināja izprast , kuriem viņu audzēkņiem jāšana vai braukšana būtu piemērotāka, jo Dienas centru klienti ir cilvēki ar nopietnām un smagām veselības problēmām.  

 

   Vislielākais gandarījums bija redzēt, cik daudz patiesas cilvēcīgas sirsnības valda cilvēkos . Pasākuma gaitā tika nolemts nometnes rīkot atkārtoti nākamgad un šķīrāmies ar cerību sagaidīt sniegotus Ziemassvētkus, lai visi varētu pavizināties zirga vilktās kamanās.

                                             

                                                    Zane Krūmiņa, biedrība ‘’Zelta rati’’

 

  Drukāt