Noskaidroti labākie skolotāji novadā

 

 

Skolotāju dienu ieskandinot, 3. oktobrī Baložu vidusskolā jau tradicionāli pulcējās Ķekavas novada skolotāji, lai uzzinātu, kuri no viņiem ir atzīti par labākajiem pagājušajā mācību gadā.

 

Ķekavas novada pašvaldība bija izsludinājusi konkursu un tieši Skolotāju dienas priekšvakarā tika publiskoti konkursa rezultāti. Konkursā varēja pieteikt pedagogu veikumu trīs nominācijās:  “Labākais skolotājs pirmsskolas izglītības programmā”,  “Labākais skolotājs vispārējās izglītības programmā” un “Labākais skolotājs profesionālās ievirzes izglītības programmā”.

 

Konkursa mērķis bija apzināt un izvērtēt pedagogu darba rezultātus izglītības jomā, motivēt viņus radošai darbībai audzināšanas darbā, mācību priekšmetu metodikā un sabiedriskajās aktivitātēs, kā arī izteikt pateicību un apbalvot izglītības iestāžu pedagogus par ieguldījumu mācību un audzināšanas darbā.

 

Kopumā konkursam šogad tika pieteikti 11 pedagogi – Daina Šulce, Tatjana Druka, Everita Petrova, Vita Timermane, Aija Krūze, Agita Plokšta, Kristīne Jeronoviča, Dace Grauduže, Līga Freimane, Uldis Puzaks un Vineta Litauniece.

 

Konkursa “Labākais skolotājs Ķekavas novadā 2013./2014. mācību gadā” laureāti:

 “Labākais skolotājs pirmsskolas izglītības programmā” – Agita Plokšta no bērnudārza “Avotiņš”;

 “Labākais skolotājs vispārējās izglītības programmā”- Daina Šulce no Ķekavas vidusskolas un Tatjana Druka no Baložu vidusskolas;

 “Labākais skolotājs profesionālās ievirzes izglītības programmā” – Vineta Litauniece no Ķekavas mūzikas skolas.

 

Kā jau ierasti, Swedbank arī izraudzījās savu simpātiju, tai dāvinot portatīvo datoru. Šogad par to kļuva Baložu vidusskolas skolotāja Tatjana Druka.

 

Ko saka kolēģi un audzēkņi par konkursa laureātēm:

Agita Plokšta

“Dārzi rotājas krāšņām puķēm un  šķiet tās visas zied par godu pirmsskolas izglītības iestādes „Avotiņš” skolotājai Agitai Plokštai. Kolēģi, vecāki un bērni  viņu neuzskata tikai par skolotāju, bet arī par gudru draugu, ar kuru var parunāt, kurš vienmēr māk uzklausīt, pasmieties un pajokot. Skolotājas Agitas sirds durvis vienmēr ir vaļā tiem, kuri lūdz palīdzību, viņai nekad nav vienalga. Viņa atbalsta iestādes radošās idejas un papildina tās ar savām idejām. Agita ir skolotājs – pētnieks, labs organizators, atbilstoši 21. gadsimtam. Zinoša, inteliģenta, ar augstu profesionālo kompetenci, taču visam pamatā ir pozitīvi virzīta saskarsme ar bērniem un vecākiem ikdienā. Agita  ir labākā skolotāja  pasaulē! Viņa ir vienīgā!”

 

Daina Šulce

“Daina 10 gadus ir Ķekavas vidusskolas sociālais pedagogs. Katra cilvēka galvenais uzdevums ir iemācīties dot un pieņemt  mīlestību. Vienīgais lineāls, ar ko var mērīt cilvēka dzīvi un viņa padarīto, ir – cik daudz mīlestības ir viņa dzīvē. Mīlestība ir  dvēseles darbs. Tā ir gatavība mainīties, attīstīties un paplašināt  savu personību otra cilvēka labā. Daina Šulce šo dzīves uzdevumu pilnā mērā realizē arī savā darbā. Savu darbu veic ar mīlestību un atbildību.  Ar savu ikdienas darbu  viņa apliecina  spēju pozitīvi un konstruktīvi skatīties uz dažādiem  notikumiem, sniegt atbalstu, uzmundrināt, palīdzēt. Daina ir tradīciju un vērtību cilvēks. Viņa gatava ieguldīt lielu  darbu, lai tās saglabātu un nodotu citiem caur dziesmām, nerimstošu  aktivitāti un optimismu.”

 

Tatjana Druka

“Unikāls cilvēks. Cilvēks, kurš zina ļoti daudz par dzīvi, kurš lieliski to pārzina un kurš labprāt dalās ar savu spilgto pieredzi. Pateicoties mūsu skolotājai, arī mācību stundas ir kļuvušas daudz interesantākas, vieglākas, saprotamākas, jautrākas un noderīgākas. Pateicoties tieši viņai, tagad ļoti daudzi beidzot sāk saprast fiziku. No viņas stundām mēs aizejam ar zināšanu pilnām galvām. Arī kā klases audzinātāja, viņa ir neaizstājama. Pateicoties viņai mēs iegūstam neaizmirstamu dzīves pieredzi un atbalstu, tieši tādu atbalstu, kas bieži vien dod mums to motivāciju, lai cīnītos tālāk. Viņa dod motivāciju virzīties uz mūsu mērķiem un līdz ar to arī tuvināties mūsu nākotnei, taču ne visi spēj to ieraudzīt un novērtēt. Toties tie, kas spēj, to nekad neaizmirsīs. Skolotāja Druka spēj radīt ļoti patīkamu atmosfēru apkārt sev. Viņa izstaro tik daudz pozitīvisma un dzīvespieka kā neviens. Tik ļoti gribas tuvoties šādiem cilvēkiem.

Mēs gribam viņai tiešām pateikties par visu to, ko viņa ir darījusi mūsu labā, tāpēc mēs uzskatām, ka šī nominācija un tituls ir ideāli viņai piemērots. Mēs protams esam priecīgas, ka arī daudzi, daudzi citi ievēro un novērtē viņas darbu, tāpat kā mēs. Tāpēc mēs, 12. klases meitenes, sakām viņai lielu, lielu paldies par visu.”

 

Vineta Litauniece

“Labestīgs, draudzīgs, smaidīgs, radošs, enerģisks pedagogs veido attiecīgu vidi ap sevi. Vineta tāda ir! Lai kļūtu par autoritāti bērnu korim, kurā dzied gandrīz 50 dziedātāji, veidot radošu, muzicēšanai atbilstošu vidi ir jāmāk ne tikai teorētiski, bet arī praktiski. Vineta katrā koncertā, konkursā un ikdienas darbā atkal un atkal pierāda, ka viņa māk  disciplinēt un panākt maksimālu atdevi, nezaudējot mirdzumu bērnu acīs.  Priekšnesums, kurš  ir muzikāli kvalitatīvs un emocionāli piesātināts, sasniedz gan klausītāju, gan vērtētāju sirdis. Par to liecina aizvadītajā gadā gūtie panākumi konkursos un tituli - „Labākā diriģente”,  „Daudzsološākais koris”, kā arī Ineses Galantes  veltītais kompliments Vinetas audzēknei:  „Šī meitene nākotnē pārspēs mani...”, ko arī skolotājai novēlam!”

 

Labākā skolotāja godināšanas pasākumā, kuru vadīja Ķekavas novada jaunatnes centra jaunieši un muzikālo priekšnesumu sniedza Ķekavas kultūras nama ansamblis “Jūti” Jāņa Strazdiņa vadībā,  tika godināti arī šādi izglītības iestāžu darbinieki, kuri veltījuši savus 25 darba gadus un vairāk skolai:

  •  Daiga Ventniece, Irēna Kalniņa un Māra Ozola no Ķekavas Mūzikas skolas;
  •  Jeļena Pipira un Dace Bērziņa no pirmsskolas izglītības iestādes “Avotiņš”;
  • Tatjana Andrejeva un Astrīda Lesnika no Baložu vidusskolas;
  • Regīna Zīverte no Ķekavas vidusskolas;
  • Ineta Plūme no Pļavniekkalna sākumskolas;
  • Dzintra Elksnīte no pirmsskolas izglītības iestādes “Ieviņa”.

 

 

 

Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa

03.10.2014.

 

  Drukāt