Biedrība „Piedzīvojumu parks” īsteno Erasmus+ jauniešu mobilitātes projektu „Esi aktīvs!”

 16. - 24.augustā biedrība „Piedzīvojumu parks” sadarbībā ar partneriem no Itālijas, Turcijas un Polijas īstenoja jauniešu mobilitātes projektu veltītu veselīga dzīvesveida aktivitāšu iepazīšanai un popularizēšanai. Projekta mērķis – parādīt jauniešiem no dažādām valstīm, ka savu brīvo laiku var pavadīt aizraujoši, nodarbojoties ar dažādām fiziskām aktivitātēm, kas ne tikai veicina fiziskās spējas un nostiprina veselību, bet kalpo arī kā labs veids savu iekšējo enerģijas resursu uzlādēšanai, lai sekmīgi turpinātu savas ikdienas gaitas.

 

Dažu dienu laikā janiešiem bija iespēja piedalīties visdažādākajās aktivitātēs – doties piedzīvojumu pārgājienā pa Katlakalna un Rāmavas apkārtni, izmēģināt orientēšanās iemaņas Baložu mežā, doties aizraujošā laivu braucienā pa Daugavu un Rīgas kanālu, piedalīties Nāves salas sakopšanas talkā. Kā atzīmēja vairāki dalībnieki – dažam šī bija pirmā reize, turot rokās kanoe airi un orientēšanās karti. Arī Nāves salas sakopšanas talkā daudziem bija iespēja izmēģināt spēkus darbā ar īstu motorzāģi un zāles trimmeri. Aktivitāšu ietvaros notika arī futbola turnīrs, kurā visaktīvākās bija Turcijas un Latvijas komandas - savu vēlmi cīnīties jaunieši saglabāja pat neraugoties uz pēkšņi uznākušo lietu. Un uzvarēja draudzība.

 

Starpkultūru vakari ļāva virtuāli aizceļot uz visdažādākajām pasaules vietām – Sicīliju, Izmiru, Tremešno un sajust katras kultūras daudzveidību – turku viesmīlību, poļu atvērtību, itāļu kulinārmākslas talantu. Tāpat aizkustinoši bija vērot jauniešu reakciju skatoties un klausoties mūsu tik pat kā otro himnu „Saule, Pērkons, Daugava” pēdējo Dziesmu svētku kopkora izpildījumā.

 

Veselīgs dzīves veids, izaicinājums, kustība, improvizācija, jaunas draudzības, prieks, sajūsma,  jaunas iemaņas un labi pavadīts laiks – tik kodolīgas un tajā pat laikā patiesas atziņas dalībnieki norādīja aizpildot projekta novērtējuma anketas.

 

 

Šis projekts tika īstenots ar Eiropas Savienības programmas Erasmus+ finansiālu atbalstu. 

Latvijas dalībnieku vārdā

Kristians Vuļs

03.10.2014.

  Drukāt