Ģimene Baložos nav bijusi bāriņtiesas redzeslokā, saņēma sociālos pakalpojumus

 Ģimene Baložos, kurā nedēļas nogalē notika traģiskais notikums, nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, bet gan bijusi sociālā dienesta klients, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi – pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei.

 

Atbilstoši sociālā dienesta informācijai  bērnu māte šī gada jūnijā vērsusies sociālajā dienestā ar lūgumu viņai noteikt trūcīgās personas statusu.  Izvērtējot viņas situāciju, sociālā dienesta darbinieki apsekoja sievietes dzīvesvietu un tikās ar viņas kaimiņiem, kuri par sievieti sniedza pozitīvas atsauksmes. Sociālā dienesta darbiniekiem nebija nekāda pamata  aizdomām par sievietes, iespējams, nestabilo emocionālo stāvokli.

 

Pēc izvērtēšanas trūcīgās personas statuss šai sievietei tika piešķirts, un viņa saņēma sociālos pakalpojumus -  pabalstus medikamentu un pārtikas produktu iegādei, kopumā no jūnija līdz oktobrim 386 eiro vērtībā.

 

Gadījumā, ja māte tiks atbrīvota no apcietinājuma, sociālais dienests ir gatavs sievietei palīdzēt, sniedzot psihologa konsultācijas un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.

 

Arī bāriņtiesa norāda, ka šī ģimene nav atradusies tās redzeslokā un nav saņemti nekādi signāli par nepieciešamību iejaukties šīs ģimenes dzīvē.

 

Ķekavas novada pašvaldība izsaka visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem.

 

Sabiedrisko attiecību un
konsultatīvā atbalsta daļa

13.10.2014.

  Drukāt