Pirmo reizi mediķiem kopīgs atpūtas pasākums

 

 

Mediķa profesija nemainīgi ir un būs viens no svarīgākajiem amatiem, jo veselība ir mūsu augstākā vērtība un mediķu sūtība to palīdzēt saglabāt.

 

Ķekavā nu jau 40 gadus par iedzīvotāju veselību sardzē stāv Ķekavas ambulance un aptieka, tādēļ 18. oktobrī Ķekavas kultūras namā pulcējās gandrīz visis esošie un bijušie mediķi un farmaceiti.

 

Mediķi un farmaceiti laiku laikos ir bijuši lielā cieņā ar savu lielo gudrību vāceli, ar spēju sniegt palīdzību. Tik bieži saņemam vēlējumos stipru veselību un tieši šie cilvēki ir tie, kas mums palīdz, kas mierina, kas dod padomu. Ar savām praktiskajām un teorētiskajām  zināšanām,ar sirds siltumu Ķekavas mediķi un farmaceiti sniedz mums visdārgāko- veselību.

Ķekavas ambulancē un aptiekā vienmēr sagaida silti smaidi, vienmēr paskaidro un izskaidro to, kas mūsu vārdu definīciju krājumā ir tik sveši.

 

18.oktobra pasākumā tika godināti ilggadējie darbinieki, kas lielu daļu savas dzīves ir veltījuši medicīnas darbam. Tika izstāstīta īsa vēsture Ķekavas medicīnas aizsākumiem, kur ambulance ir bijusi divistabu dzīvoklī, pēc tam dzīvokli nomainījis cits, nedaudz lielāks. Ambulance kādu laiku ir pabijusi arī šī brīža Ķekavas novada pašvaldības telpās, līdz beidzot ir iemitinājušies savās mājās, kas turpina aktīvi darboties arī šodien- viss vienu viet- gan ambulance, gan aptieka vienā ēkā.

 

Pasākumu ar priekšnesumiem pagodināja operdziedātāja Sonora Vaice ar vīru Normundu Vaici, Ķekavas novada sporta skolas mākslas vingrotājas, Ķekavas meiteņu vokālais ansamblis "Jūti" un diriģente Inga Lazgzdiņa ar aktieri Mārci Maņjakovu.

 

 

 

Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa

18.10.2014.

 

  Drukāt