Skolas garderobju applūšana ir novērsta

Turpmāk Ķekavas vidusskolas audzēkņus vairs nepārsteigs kūstoša sniega vai lietus radītas peļķes skolas garderobē, jo veikta ēkas pamatu hidroizolācija, tādā veidā novēršot pagrabstāva applūšanu lietavu un atkušņu laikā.

 

Daudziem esošajiem un bijušajiem Ķekavas vidusskolas audzēkņiem vēl spilgti atmiņā ir ainas no iepriekšējiem pavasariem un atkušņiem, kad Ķekavas vidusskolas garderobes grīda mirka ūdenī, kas caur ēkas pamatiem sūcās pagrabstāvā.

 

Šīs situācijas risināšanu gadu no gada atlika nepietiekama finansējuma un citu faktoru dēļ, taču nu ir pienācis brīdis, kad Ķekavas vidusskolas pamatu hidroizolācija ir veikta. Ēkas pamatu hidroizolācijas darbus veica SIA „Ķekavas sadzīves servisa centrs”.

 

Jāatzīst gan, ka ne bez sarežģījumiem. Sākot būvdarbus un demontējot betona plāksnēm segto gājēju ceļu, atklāts, ka izstrādātajā projektā jāveic izmaiņas. Iepriekš projektā nebija paredzēts izbūvēt lietus ūdens kanalizāciju, bez kuras pamatu izolēšana nav lietderīga. Projekts tika pārveidots, tādējādi palielinot sākotnējā tāmē aprēķināto finanšu apjomu un darbam paredzēto laiku, toties nodrošinot nepieciešamās lietusūdens kanalizācijas sistēmas ietveršanu darbu grafikā. 

 

Vēl septembra beigās situācija bija ļoti nopietna, jo daļa pamatu jau bija atsegta un darbi jāpabeidz līdz iestāsies sals. Pateicoties Ķekavas novada vadības izpratnei, arhitekts varēja operatīvi veikt labojumus projektā un būvnieki atsākt apturētos darbus. Tā kā laika apstākļi bija piemēroti darbam, Ķekavas vidusskolas pamatu hidroizolāciju pabeidza plānotajā laikā, līdz ar to pagrabstāva applūšana pavasaros ir novērsta un jaunā ietve skolas kreisajā pusē – atvērta gājējiem.

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

07.11.2014.

  Drukāt