Valsts svētkos pirmo reizi suminās Ķekavas novada Goda pilsoņus

 18. novembrī Latvijas valsts proklamēšanas gadadienas pasākumā Ķekavas novada pašvaldība pirmo reizi pasniegs goda zīmi “Ķekavas novada Goda pilsonis”. Apbalvojumu piešķirs  medicīnas darbiniecei Indrai Priedei, skolotājai Zinaīdai Matisonei un bijušajam kolhoza “Ķekava” priekšsēdētājam Ojāram Bluķim.

 

Apbalvojuma mērķis ir apzināt un godināt personas par ieguldījumu un sevišķiem nopelniem Ķekavas novada labā, piešķirot apbalvojumu par personas mūža ieguldījumu vai īpašiem nopelniem.

 

Uz apbalvojuma piešķiršanu var pretendēt Ķekavas novadā, Latvijā vai ārvalstīs dzīvojoša fiziska persona, kas atbilst šādiem kritērijiem: mūža ieguldījums kultūras, izglītības, sporta vai saimnieciskajās nozarēs, kā arī Ķekavas novada attīstībā kopumā; pilsoniskā un sabiedriskā aktivitāte, pozitīva Ķekavas novada tēla veidošana un novada vārda popularizēšana, ilggadīgs un panākumiem vainagots darbs Ķekavas novada labā; nozīmīga dzīves vai darba jubileja vai citi īpaši nopelni.

 

Goda zīme "Ķekavas novada Goda pilsonis" ir vienreizējs apbalvojums, ko vienai personai var piešķirt tikai vienu reizi. Apbalvojumu viena kalendārā gadā var piešķirt ne vairāk kā trīs personām.

 

Apbalvojuma “Ķekavas novada Goda pilsonis” vērtēšanas komisijā, kuras pārstāvji tika apstiprināti Ķekavas novada domes sēdē, darbojās Juris Krūmiņš (Daugmale), Dzintra Maļinovska (Ķekava), Dainuvīte Markelova (Baloži), Inga Rasa (Valdlauči), un Aija Vitmane (Katlakalns). Pēc ilgām un grūtām diskusijām izskatot saņemtos deviņus pieteikumus, nolēma piešķirt Goda zīmi  trim cilvēkiem.

 

Goda zīmes “Ķekavas novada Goda pilsonis” pasniegšana notiks 18. novembrī  plkst. 18.00 Ķekavas kultūras namā, Gaismas iela 17, Ķekavā.

  Drukāt