„Getliņi Eko” atkritumu apglabāšanas tarifs pieaugs par 13%

Sākot ar 2015.gada 1.janvāri, sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifs poligonā «Getliņi» būs 15,54 eiro par tonnu, kas ir par 13% lielāks nekā spēkā esošais tarifs (bez pievienotās vērtības nodokļa), kā arī tajā nav ietverts dabas resursu nodoklis, informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

 

Jaunais tarifs attiecas uz komersantiem, kas apkalpo Pierīgas pašvaldību teritorijas - Ādažu, Babītes, Baldones, Carnikavas, Garkalnes, Ikšķiles, Inčukalna, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Mālpils, Mārupes, Ogres, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Stopiņu novadu un individuālajiem atkritumu piegādātājiem, kas nodod sadzīves atkritumus apglabāšanai poligonā «Getliņi» no Rīgas, kā arī Pierīgas. Poligonā «Getliņi» katru gadu nonāk aptuveni 300 000 tonnu sadzīves atkritumu

 

Pirms tarifa apstiprināšanas SPRK izvērtēja «Getliņi Eko» iesniegto informāciju un tarifa projektā iekļauto izmaksu pamatotību.

 

Sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifs ir tikai viena daļa no kopējās maksas par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, kuru apmaksā iedzīvotāji - atkritumu radītāji. Otra daļa ir maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu un uzglabāšanu, kuru nosaka pašvaldība, pamatojoties uz līgumu, kas noslēgts starp pašvaldību un sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju - sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniedzēju, kuru pašvaldība ir izvēlējusies iepirkuma konkursa kārtībā. Trešā daļa ir dabas resursu nodoklis par atkritumu apglabāšanu normatīvajos aktos noteiktajā apmērā.

 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums

 

Ķekavas novada pašvaldība

08.12.2014.

  Drukāt