Ķekavā viesojas draugi no Bordesholmas

Kā jau ierasts Ziemassvētku laikā Ķekavu apmeklēja vācieši no sadraudzības pilsētas Bordesholmas, lai apciemotu ilggadējos sadarbības partnerus un draugus Ķekavā, pasniegtu dāvanas, kā arī dotos nelielā izbraukumā, šoreiz uz Skrīveriem, un mazliet vairāk iepazītu Latviju.

 

Vizītes ietvaros 15. decembrī Bordesholmas delegācija tikās arī ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Valtu Variku, Izglītības un Attīstības daļu speciālistiem, lai pārrunātu aizvadītajā gadā īstenotos plānus un 2015. gadā iecerētos kopīgos projektus.

 

Kā atzīst Bordesholmas pašvaldības pārstāvis Dīters Randigs, sadarbība abu pašvaldību starpā ir ļoti veiksmīga un ar ilgu vēsturi. Arī 2014. gadam izvirzītie uzdevumi veiksmīgi īstenoti. Prieks par skolēnu apmaiņas programmām – Ķekavas novada jaunieši ir ļoti zinātkāri un aktīvi.

 

2014. gada vasaras sākumā uz Bordesholmu devās Ķekavas vidusskolas skolēni, lai piedalītos energoefektivitātes projektā, tāpat divas meitenes no Baložu vidusskolas veiksmīgi praktizējās loģistikas jomā Bordesholmā.

 

Rudenī Europe for Citizens programmas projekta „Partnerība Eiropā – kopējās saknes un ieguvumi” ietvaros uz Bordesholmu devās 26 dalībnieki no Ķekavas pašvaldības – pašvaldības administrācijas pārstāvji, Ķekavas vidusskolas pārstāvji - direktore, astoņi skolēni un četri skolotāji, Ķekavas Mūzikas skolas direktore un viena skolotāja, Ķekavas Novadpētniecības muzeja direktore, Pensionāru biedrības „Polārblāzma” un Doles Saviesīgās biedrības pārstāvji.

 

Arī nākamgad notiks skolēnu apmaiņa starp Ķekavas vidusskolu un Bordesholmas Hansa Brugemana skolu, Ķekavas vidusskolas skolēnu dalība energoefektivitātes projektā, kas Bordesholmā notiek jau atkārtoti. 2015. gada tēma būs inovācijas automašīnu ražošanā, skolēni dosies divu dienu ekskursijā uz hibrīdauto ražotni Volfsburgā.

 

Līdzīgi kā aizvadītajā gadā tiks piedāvāta arī iespēja vidusskolēniem praktizēties Bordesholmā, paralēli tam plānota Ķekavas novada delegācijas viesošanās Bordesholmā. Tikšanās laikā tika pārrunāta arī iespēja sadarboties laivu modeļu būvē un citi iespējamie sadarbības projekti.

 

Sabiedrisko attiecību un 

konsultatīvā atbalsta daļa

16.12.2014.

  Drukāt