Labiekārto Rāmavas Depkina muižas parku

2014. gada rudenī biedrība “Rāmavas muižas misijas centrs” īstenoja projektu - uzstādīja  soliņu, atkritumu urnu un velo statīvu Rāmavas Depkina muižas parkā. Šīs ieceres realizēšanai, piedaloties pašvaldības rīkotajā projektu konkursā, biedrība saņēma līdzfinansējumu no Ķekavas novada pašvaldības.

 

Biedrības pārstāvji uzskata, ka muižas labiekārtoto teritoriju visvairāk novērtēs apkārtnes iedzīvotāji, īpaši ģimenes ar maziem bērniem, jo parks ir viena no retajām vietām, kur Rāmavā var droši pārvietoties ar bērnu ratiņiem un velosipēdiem.

 

Rāmavas Depkina muižas ēku ieskauj ainavu parks ar dažādām reto koku sugām un nelielu strautiņu. No 1808. līdz 1850. gadam muižā dzīvoja publicists un rakstnieks Garlībs Merķelis. Šie divi fakti vien ļauj pamatoti uzskatīt, ka Rāmavas Depkina muižas parks var kļūt par tūrismu objektu Latvijas mērogā. Pateicīgais ģeogrāfiskais izvietojums - Rīgas tuvums - ir priekšrocība brīvdienu ceļojumu galamērķa izvēlē - šurp ērti nokļūt arī ar velosipēdu no galvaspilsētas un tuvējās apkārtnes - Titurgas, Valdlauču un Katlakalna ciematiem.

 

Rāmavas Depkina muiža aicina ciemos!

 

Rāmavas Depkina muižas vadītāja

Ilze Berga

16.12.2014. 

  Drukāt