Ķekavas sākumskolas būvniecības projekta autors: „Aktu zālei izvēlējāmies parketu, kas ilgi kalpos grīdai ar lielu slodzi

Tik lielā telpā kā skolas aktu zāle kvalitatīvi ieklāt parketu ir sarežģīti, jāizmanto ne tikai kvalitatīvs grīdas segums, bet arī meistaram, kas veic tā ieklāšanu, jābūt profesionālam un pieredzējušam, piemēram, pareizi jāsagatavo grīdas pamatne - skaidro Ķekavas sākumskolas būvniecības projekta autors, SIA „EJA” arhitekts Edgars Dzenis.

 

Lai grīda būtu praktiska - ilgstoši kalpotu, aktu zālei tika izvēlēts parkets, kas paredzēts grīdai ar lielu slodzi. Tā kopējais biezums ir 14 mm, bet virsējais cēlkoka slānis - 6 mm, šādu parketu var atjaunot (slīpēt) 5-6 reizes.

 

„Rīkojāmies tālredzīgi, un, izvēloties poļu zīmola Gajewski parketu, vienojāmies, ka to ieklās šī paša ražotāja apmācīts meistars, jo tad pasūtītājam ir lielāka drošība, ka projekta veicējs pilnībā uzņemas atbildību par savu darbu,” pieredzē dalās Edgars Dzenis.

 

Aktu zālē parketa grīda ir veidota no dēlīšiem pa diognāli dubultās skujiņas rakstā, tas izskatās gaumīgi un atbilstoši telpas mērogam. Grīdas klājums ir izdevies vienmērīgs un zīmējums precīzs arī pateicoties tam, ka parketa dēlīši tika piegādāti kalibrēti ar ļoti precīzu ģeometriju – atbilstoši DIN 280 prasībām.

 

Ar nolūku tika izvēlēts rūpnieciski lakots parkets. „Manuprāt, tas ir izturīgs – kalpos ilgāk, jo tam ir izmantota ļoti kvalitatīva laka 6 kārtās,” skaidro Edgars Dzenis.

 

 Savukārt uz skatuves parketu pēc ieklāšanas eļļoja, un to veica meistars.

 

Telpai tika izveidotas arī grīdlīstes – zālē tās ir lakotas, bet uz skatuves - eļļotas, savukārt skatuves pakāpieniem izveidota ozolkoka apdare.

 

Ķekavas sākumskolas jaunatklātajā daļā atrodas mācību korpuss, kā arī korpuss, kurā ietilpst aktu zāle, ēdamzāle, garderobe un aerobikas zāle. Turpmāk skola varēs uzņemt kopumā 700 skolēnus.

 

Plānota arī trešā būvniecības kārta, kuras ietvaros tiks uzbūvēta sporta zāle un peldbaseins.

 

 

07.01.2015.

Gunita Gaide

  Drukāt