Ķekavas novada Sociālais dienests pērn pabalstos izmaksājis 140 000 eiro

Sociālā drošība un atbalsts novada iedzīvotājiem joprojām ir viena no Ķekavas novada pašvaldības prioritātēm. Sociālajos pabalstos vien 2014. gadā izmaksāti vairāk nekā 140 000 eiro.

 

Gandrīz puse pabalstos izmaksātās summas - 65 000 eiro - pērn izmaksāti vecākiem, kas savus jaundzimušos deklarēja Ķekavas novadā. Jāpiebilst, ka pabalsts, ko Sociālais dienests maksāja par katru novadā deklarētu jaundzimušo, 2014. gadā bija 210 eiro.

 

Teju piecreiz mazāka summa – 12 500 eiro - izlietota apbedīšanas pabalstiem. Pabalsti izmaksāti maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm arī vienreizēju medicīnas pakalpojumu saņemšanai, briļļu, mācību grāmatu iegādei un citu izdevumu segšanai - kopā 36 000 eiro apmērā. Pagājušajā gadā piešķirtie mājokļa pabalsti kurināmā iegādei kopā sastāda gandrīz 10 000 eiro lielu summu, savukārt ārkārtas situācijās, piemēram, ugunsgrēka gadījumā izmaksāti apmēram 3000 eiro. Pabalsti iedzīvotājiem piešķirti arī citu sarežģītu situāciju risināšanai.

 

No Sociālā dienesta budžeta tiek segtas ēdināšanas izmaksas sākumskolas skolēniem līdz 4.klasei visās novada vispārizglītojošajās skolās. 2014. gadā šim nolūkam izlietoti gandrīz 77 000 eiro. Tāpat brīvpusdienas pēc situācijas izvērtēšanas saņem maznodrošinātu vai trūcīgu ģimeņu atvases, kas apmeklē novada bērnudārzus – šim mērķim pērn izlietoti gandrīz 2000 eiro.

 

Izvērtējot situāciju, no sociālā dienesta budžeta tiek daļēji segtas apkures un komunālo maksājumu izmaksas maznodrošinātām un trūcīgām personām. 2014. gadā pašvaldībai tas izmaksāja 31 000 eiro. Savukārt Ķekavas novada iedzīvotāju ilgstoša uzturēšanās sociālās aprūpes iestādēs, kas atrodas citos novados, pērn no pašvaldības budžeta apmaksāta gandrīz 27 000 eiro apmērā. Diemžēl vairāk nekā puse šīs summas samaksāta par piecu bērnu uzturēšanos citu novadu ilgstošās aprūpes iestādēs.

 

Ķekavas novada Sociālais dienests arī šogad turpinās iepriekšējos gados aizsākto darbības virzienu, sniedzot atbalstu un drošības sajūtu tiem novada iedzīvotājiem, kas kaut kādu apstākļu dēļ nonākuši sarežģītā situācijā.

 

Sabiedrisko attiecību un 

konsultatīvā atbalsta daļa

16.01.2015.

  Drukāt