Pieprasījums pēc asistenta pakalpojumiem trīskāršojies

Balstoties uz Ķekavas novada pašvaldības Sociālā dienesta datiem, 2014. gada laikā pieprasījums pēc asistentu pakalpojumiem pieaudzis trīs reizes - ja 2014. gada janvārī Sociālais dienests asistenta pakalpojumus nodrošināja 16 cilvēkiem ar invaliditāti, tajā skaitā pieciem bērniem, tad 2014. gada decembrī šo pakalpojumu saņēma 49 personas, tajā skaitā astoņi bērni.

 

2014. gadā Ķekavas novada pašvaldības Sociālajā dienestā reģistrētie asistenti snieguši savus pakalpojumus vairāk nekā 20 600 stundas, par to atlīdzībā saņēmuši 40 500 eiro. Pakalpojumu administrē Sociālais dienests, bet izdevumus apmaksā Labklājības ministrija.

 

Asistenta pakalpojums ir paredzēts cilvēkiem ar invaliditāti, kuriem vajadzīgs atbalsts, pārvietojoties ārpus mājokļa, lai nokļūtu vietā, kur viņi mācās, strādā vai saņem pakalpojumus, piemēram, darbavietā, dienas centrā, ambulancē vai valsts iestādē.

 

Lai saņemtu asistenta pakalpojumu, cilvēkam ar invaliditāti vai tā likumīgajam pārstāvim Sociālajā dienestā ir jāiesniedz iesniegums ar lūgumu piešķirt asistentu. Tāpat iesniegumā jāuzskaita aktivitātes ārpus mājokļa, kurās cilvēkam ar invaliditāti būs nepieciešama asistenta palīdzība.

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

21.01.2015.

  Drukāt