Ir izstrādāti finansiālā atbalsta piešķiršanas noteikumi kultūras jomā

Finansiāls atbalsts un naudas balvas tiek piešķirtas ar mērķi, lai ieinteresētu iedzīvotājus  kultūras procesos, lai veicinātu amatiermākslas kolektīvu radošo aktivitāti un izteiktu atzinību par augstiem sasniegumiem sava novada ļaudīm un kolektīviem, kuri spodrina novada vārdu un atpazīstamību Latvijā un ārvalstīs.

 

Noteikumi ir par līdzfinansējuma iespējām  amatiermākslu kolektīviem un individuāliem izpildītājiem, piedaloties  konkursos, festivālos, meistarklasēs, kā arī īpašu, novadam vērtīgu projektu realizēšanai, kā arī ir izveidots nolikums par naudas balvām, uz kurām var pretendēt gan kolektīvi, gan individuālie dalībnieki par nozīmīgiem sasniegumiem konkursos.

 

 Amatierkolektīvi arī iepriekš ir saņēmuši pašvaldības atbalstu, bet tagad tas būs skaidri noteiktā kārtībā. Ķekavas novada domes Kultūras un sporta komiteja, izvērtējot pieteikumus, lems par finansējuma piešķiršanu no fonda, kas ir izveidots kultūras un mākslas projektu atbalstam.

 

 Finansiāls atbalsts un naudas balvas tiek piešķirtas ar mērķi ieinteresēt iedzīvotājus  kultūras procesos, lai veicinātu amatiermākslas kolektīvu radošo aktivitāti, kā arī izteiktu  atzinību par augstiem sasniegumiem sava novada ļaudīm un kolektīviem, kuri spodrina novada vārdu un atpazīstamību Latvijā un ārvalstīs.

 

Ķekavas novada domes deputāte

Izglītības un sporta komitejas locekle

Vēsma Ozoliņa

22.01.2015. 

  Drukāt