Kā viegli un ērti apmaksāt nekustamā īpašuma nodokli

Tuvojas 31. marts - nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas termiņš par 1.ceturksni. Tādēļ ikvienam, kuram pieder nekustamais īpašums, ir vērts atcerēties, ka nepieciešamo maksājumu var veikt ne tikai klātienē Ķekavas novada pašvaldības kasē, bet arī interneta vidē portālā www.epakalpojumi.lv, izmantojot vienu no tajā piedāvātajiem autorizācijas veidiem.

 

Maksājot nodokli portālā www.epakalpojumi.lv, iegūst gan nodokļa maksātājs, gan pašvaldība.  Piemēram, nodokļa maksātājam, kas veic maksājumu portālā www.epakalpojumi.lv, ir pieejami visi aktuālie dati par saviem nekustamajiem īpašumiem un maksājamiem nodokļiem visā Latvijā. Tādējādi šī informācija nav jāmeklē dokumentu kaudzēs. Turklāt, maksātājs var izvēlēties summu, ko šobrīd var atļauties samaksāt. Maksājuma uzdevums izveidojas automātiski  ar precīziem nekustamā īpašuma datiem un īpašnieka norādīto summas apmēru.

 

Nepārkāpjot likumdošanu par fizisko personu datu aizsardzību, maksātājs var veikt maksājumu arī par trešo personu, piemēram, palīdzēt veikt maksājumu kādam gados vecākam radiniekam – vecākiem, vecvecākiem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tikai ir jāzina attiecīgās personas nodokļa maksātāja konta numurs pašvaldībā.

 

Portāls www.epakalpojumi.lv ir sevišķi ērts tiem nodokļa maksātājiem, kuri nokavējuši kādu no maksājuma termiņiem, jo, veicot maksājumu, nokavējuma nauda tiek atspoguļota uz samaksas dienas brīdi, un tieši šāda summa tiek reģistrēta pašvaldības nekustamā īpašuma nodokļa programmā. Līdz ar to nerodas domstarpības par iespējamu maksājuma kavējumu, kā arī  maksājums precīzi nonāk attiecīgajā nodokļa maksātāja zemes vai ēkas kontā.  Nokavējuma naudas apmērs nebūs redzams vienīgi, ja maksātājs veic maksājumu par trešo personu.

 

Ķekavas novada pašvaldība aicina tos nodokļa maksātājus, kas nokavējuši kādu no maksājumu termiņiem un neizmanto portālu www.epakalpojumi.lv, pirms maksājuma veikšanas sazināties ar nodokļu administrāciju pa tālruņiem 67935801 vai 67936047 un parāda samaksas dienā precizēt tā apmēru, jo saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 29. panta 2. daļu, par nodokļu samaksas termiņa nokavējumu maksātājam tiek aprēķināta nokavējuma nauda – no laikā nenomaksātā pamatparāda 0.05% par katru nokavēto dienu.

 

Finanšu daļa

26.01.2015.

  Drukāt