Plāno asfaltēt ceļa posmu Medemciems- Baloži

Līdz ar Ķekavas novada pašvaldības budžeta apstiprināšanu 29. janvārī ir izsludināts iepirkums uz Rīgas ielas posma (Baloži-Medemciems) rekonstrukcijas darbiem. Pēc iepirkuma pašvaldība lūgs Finanšu ministrijas atļauju tai ņemt kredītu būvdarbu veikšanai.

 

Pozitīvas atbildes gadījumā pašvaldība slēgs līgumu ar būvniekiem un varēs uzsākt rekonstrukcijas darbus, kurus plānots paveikt šī gada laikā.

 

Ķekavas novada pašvaldība atbilstoši izstrādātajam projektam iecerējusi Rīgas ielas posmu aptuveni 650 metru garumā (no Valsts policijas ēkas līdz Olaines novada robežai) noasfaltēt, izveidot gājēju un veloceliņu, kā arī izbūvēt apgaismojumu un lietus ūdens kanalizāciju.

 

 

Šobrīd konkrētas ceļa rekonstrukcijas izmaksas pašvaldība nedrīkst publiskot, lai neietekmētu iepirkuma rezultātus.

 

 Pēc rekonstrukcijas veikšanas  Ķekavas novada pašvaldība lems arī par satiksmes intensitātes ierobežošanu šajā ceļa posmā,  lai mazinātu apgrūtinājumus Baložu pilsētas iedzīvotājiem sakarā ar lielo transporta kustību.

 

 Atgādinām, ka patlaban šo ceļa posmu izmanto lielākoties autobraucēji no Olaines un Jelgavas puses, lai apbrauktu sastrēgumus Rīgā. Ņemot vērā lielo satiksmi un nepastāvīgos laika apstākļus, šogad it īpaši ir grūti uzturēt šo posmu labā braukšanas kvalitātē. Šis ceļa posms ne retāk kā reizi nedēļā tiek greiderēts, kā arī regulāri tiek pievestas dolomīta šķembas.

 

 

Sabiedrisko attiecību un
konsultatīvā atblasta daļa
04.02.2015.

  Drukāt