Ķekavas novads izstādē Balttour 2015 FOTO

 

 

Ķekavas novads kopā ar pārējām Daugavas lejteces pašvaldībām jau otro reizi piedalījās starptautiskā tūrisma izstādē Balttour 2015, kas no 6. līdz 8. februārim norisinājās Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

 

Daugavas lejteces stendā tika pārstāvēti seši – Ķekavas, Salaspils, Ogres, Ikšķiles, Baldones un Stopiņu novadi. Pie stenda ieejas apmeklētājus sagaidīja gids, kurš izveda cauri novadu labirintam, stāstot par interesantākajām vietām un tūrisma objektiem katrā novadā. Labirintā apmeklētāji varēja noskaidrot savu ceļotāja gēnu un izzināt ceļošanas iespējas Daugavas lejtecē.

 

Ķekavas novads izstādes apmeklētājiem piedāvāja doties aizraujošā laivu braucienā pa vietējām upēm, vairāk uzzinot par laivošanas iespējām novada upēs. Jāpiemin, ka pagājušajā gadā Ķekavas novadā ir tapuši vairāki laivu maršruti pa Misu, Ķekaviņu un Daugavu.

 

Tāpat labirinta ejās apmeklētājiem bija iespēja pamieloties pie degustāciju galda un noskaidrot, kur cep gardākas piparkūkas - Ķeipenē vai Baldonē, nobaudīt Ogrē gatavotus mājas vīnus, nogaršot dažādus sierus no diviem – Ogres un Baldones novadiem, kā arī uzņemt vitamīnu devu ar Daugmalē ražotām smiltsērkšķu želejām, atrast sev piemērotāko Daugmales medus piedāvājumu un sajust pavasara elpu, ēdot Stopiņu novadā ražotus jaunos tomātus. Nogurušie ceļotāji varēja saņemt uzmundrinājuma dozu, dzerot Ķekavas novadā ražotu kafiju. Salaspils novads piedāvāja degustēt vietējos dārzeņus un aizdzīt ziemas drūmumu.

 

Labirinta noslēgumā bija pieejamas no jauna izdotās Daugavas lejteces tūrisma kartes un bukleti, kurās apkopota informācija par interesantākajiem tūrisma objektiem katrā novadā, labākajiem ēdināšanas uzņēmumiem un naktsmītnēm.

 

Agrita Grīnberga

 

  Drukāt