Noslēdzies jauniešu projekts “My voice matters”

  

 

 

 

7. februārī, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā norisinājās projekta “My voice Matters: Europen young citizens initiative”(Manai blasij ir nozīme: Eiropas jauniešu pilsoniskā iniciatīva) noslēguma tikšanās, kurā piedalījās 26 Ķekavas novadā dzīvojoši jaunieši vecumā no 13 – 25 gadiem. Tikšanās mērķis bija sniegt jauniešiem izpratni par starptautiskajiem jauniešu projektiem, to kādi ir būtiskākie ieguvumi tajos piedaloties un iepazīstināt ar šī projekta iznākumu - video par Eiropas pilsoņu iniciatīvas iesniegšanas kārtību un bukletu, par projekta laikā izstrādātajām un ierosinātajām iniciatīvām, kā arī informēt par visu projekta norisi un galvenajām aktivitātēm:

1) Ķekavas novada Jauniešu domes sēde, ko vadīja Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs, Valts Variks. Pēc šīs sēdes biedrības “Ķekavas novada jauniešu padome” pārstāvji, Jēkabs Krastiņš un Mārtiņs Jurciks, izstrādāja un iesniedza projektu, kā arī atrada līdzfinansējumu skeitparka atjaunošanai pie Ķekavas vidusskolas.

 

 

 

2) Lokāla mēroga darbnīca, 2014. gada 1. martā, Ķekavas novada jaunatnes iniciatīvu centrā, kurā piedalījās 25 Ķekavas novadā dzīvojoši jaunieši vecumā no 13 – 30 gadiem. Šīs darbnīcas laikā jaunieši izvēlējās darboties ar četrām aktuālām problemātiskām tēmām, lai gūtu priekšstatu un izpratni par tām: 1) Nātrija glutamāts (E621), 2) ĢMO jeb Ģenētiski modificēti organismi, 3) Kažokzvēru aizsardzība, 4) “Legālās” narkotikas

Plašāka informācija šeit: http://kekava.lv/pub/index.php?id=150&lid=5801

 

3) Starptautiska mēroga seminārs, 2014.gada 6.-12.aprīlī, Lietuvas pilsētā Marijampolē, kurā  piedalījās 32 dalībnieki no Lietuvas, Polijas, Latvijas un Igaunijas. Šajā seminārā Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centru pārstāvēja četri jaunieši – Laima Plēpe, Irma Edīte Ģirupniece, Lauris Kalvišs un Jānis Sturis. Plašāka informācija šeit: http://kekava.lv/pub/index.php?id=150&lid=5947

 

4) Projekta nometne, Polijā, Sorkwyti, jauniešu kempingā "Rodowo" no 2014. gada 13. - 20.jūlijam. Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra pārstāvēto dalībnieku Polijas nometnes dienasgrāmata lasāma šeit: http://kekava.lv/pub/index.php?id=150&lid=6249

 

5) Un piektā, projektu noslēdzošā aktivitāte -  šī noslēguma tiksānās.

 

Lai dalītos pieredzētajā, uz noslēguma tikšanos bija ieradušies Laima un Lauris, kas pārstāvēja Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centru gandrīz visās projekta “My voice matters” aktivitātēs. Abi jaunieši stāstīja saviem vienaudžiem par projekta norisi, piedzīvoto, un būtiskākajiem ieguvumiem – lieliski un saturīgi pavadītu laiku, jauniem draugiem, valodas prasmju uzlabošanu, izraušanos ārpus ierastās vides, kas sniedz atvērtu skatījumu uz apkārt notiekošo, drosmi pašiem apgūt proektu rakstīšanu un iespēju izstrādāt savu pilsoņu iniciatīvu.

Pēc Polijas nometnes video noskatīšanās arī pārējo jauniešu acīs iemirdzējās vēlme piedalīties jau nākošajā starptaustiskajā projektā. Lai palīdzētu īstenot šo vēlmi, ikvienam jaunietim, kas bija ieradies uz pasākumu tika dota iespēja pieteikties veselīga dzīves veida projektam “Nature of Wellness”, kas notiks šī gada 10. – 19. augustā, projektu programmas Erasmus+ ietvaros, ko organizē mūsu projektu partneri “Sveikatingumo idejos” no Lietuvas, kuri ir arī projekta “My voice matters” galvenie organizatori.

Izsakām pateicību “Sveikatingumo idejos”, par lielisko un produktīvo sadarbību šī projekta laikā. Un pateicamies pārējiem projekta partneriem par sadarbību - Marijampoles Skolēnu parlamentārajai grupai (LT), Sociālās inovācijas centram (LV), EgoMind (EE), Involved (EE), Fondam “Rodowo””(PL) un Ketržinas kopienas kultūras un izglītības organizācijai (PL).

Lai uzzinātu, kas ir “Eiropas pilsoņu iniciatīva” noskaties video! 

 

 

Santa Auziņa – Stucere,

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs

 

  Drukāt