Dienas centram “Gaismas iela” – 5 gadi

No 9. februāra Doles Tautas nama zālē apskatāma pašvaldības aģentūras „Ķekavas sociālās aprūpes centrs” dienas centra „Gaismas iela” klientu un darbinieku darbu izstāde.

 

Dienas centrs tapis 2010. gadā Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros, kura mērķis ir sniegt sociālu un psihosociālu atbalstu personām ar funkcionāliem kustību traucējumiem un funkcionāliem traucējumiem (demenci).

 

Pašreiz dienas centru pastāvīgi apmeklē 17 klienti. Centra pakalpojumus izmanto arī pensionāri, bezdarbnieki un cilvēki ar prognozējamo invaliditāti, tādējādi, piemēram, 2014. gadā dienas centra pakalpojumu pavisam ir izmantojuši 79 Ķekavas novada iedzīvotāji. Dienas centrā regulāri un labprāt iegriežas arī ilgstošās sociālās aprūpes centra iemītnieki.

 

Dienas centrā var apmeklēt vecumam un veselības stāvoklim atbilstošas vingrošanas nodarbības, rokdarbu, keramikas nodarbības, reizi nedēļā braucam uz Daugmales peldbaseinu. Notiek arī literāri muzikālās pēcpusdienas, dziedāšana, dievkalpojumi un dvēseles stunda, psihologa vadītas nodarbības, tiek svinēti svētki, apmeklēti koncerti un izstādes. Pēdējā gada laikā daudz prieka gūts pastaigājoties ar lamām  un apgūstot pajūgu braukšanas prasmes.

 

Brīvajā laikā ir iespējams lasīt, piedalīties diskusijās, spēlēt galda spēles, doties pastaigās,  braukt ekskursijās. Nepieciešamības gadījumos klienti var saņemt speciālistu konsultācijas (psihologs, ergoterapeits, psihiatrs). Bezdarbnieki, pensijas un pirmspensijas vecuma cilvēki joprojām tiek aicināti apgūt datorzinību pamatus.

 

Dienas centrs savā darbībā iesaista arī brīvprātīgā darba veicējus. 2014. gadā tie bija 9 klienti, bet pavisam piecu gadu laikā ar centra klientiem darbojušies 16 brīvprātīgie. Ja kāds jūt aicinājumu dalīties ar savu laiku vai prasmēm, būsiet laipni gaidīti! Īpaši aktuāls jau ilgāku laiku ir jautājums par aušanas mākslu – ir stelles un daudz aužamā materiāla, piemēram, lupatu paklājiņiem, bet ir nepieciešams cilvēks, kas ierādītu, kā tas darāms.

 

Dienas centrs „Gaismas iela”

18.02.2015.

 

 

  Drukāt