Izdota novadnieces Veltas Strazdiņas grāmata "Ķekavas novads: Pirmais pasaules karš un Brīvības cīņas"

 

 

4.martā Doles Tautas namā tika atklāta Veltas Strazdiņas grāmata "Ķekavas novads: Pirmais pasaules karš un Brīvības cīņas".

 

Velta Strazdiņa sava mūža lielāko daļu ir veltījusi novadpētniecībai un tieši Ķekavas novadam. Viņa ir arī Ķekavas novadpētniecības muzeja dibinātāja un tajā darbojas vēl joprojām.

 Šī grāmata ir par cilvēkiem kara laikā un par viņu pārdzīvoto. Apmeklētāju rindās bija šo cilvēku atvases, mazbērni, mazmazbērni, kas joprojām dzīvo Ķekavā.

 

Grāmata sevī ietver stāstus par cilvēkiem, par to likteņiem, mājām, dzimtām– par novadniekiem, kuru vidū bija ļoti daudz latviešu strēlnieku. Ne velti autore saka: „Ķekavas zeme – latviešu strēlnieku zeme.. tik daudz te viņu palika! Gan brāļu kapos, gan aizmirstās kopiņās, gan aizgruvušos ierakumos un šāviņu bedrēs... Ķekava – latviešu strēlnieku šūpulis.”

 

Pasākumā uzstājās teātra kopa „Urgas” no Daugmales ar izrādi „Vēstule no frontes”. Daugmales pagasta teātra kopa radīja grāmatas tēmai atbilstošu noskaņu, uzburot skatītājiem reālas ainas, stāstot par kara laikā piedzīvotājām emocijām un sajūtām.

 

Šo vēsturisko notikumu padarīja krāšņāku Silvijas Zītares audzēkņi un draugi ar dzejas uzvedumu.

 

Grāmatas "Ķekavas novads: Pirmais pasaules karš un Brīvības cīņas" izdošanu finansiāli atbalstīja Ķekavas novada pašvaldība un klajā laida izdevniecība „Jumava”.

 

 

Sabiedrisko attiecību un
konsultatīvā atbalsta daļa
05.03.2015.

 

  Drukāt