Ķekavas novadā pirmo reizi notiks iedzīvotāju forums

Lai iesaistītu iedzīvotājus ar savām idejām veidot novada dzīvi labāku, sestdien, 28. martā, Ķekavā pirmo reizi notiks iedzīvotāju forums.

 

“Foruma mērķis ir mudināt pašus cilvēkus būt aktīviem un dalīties ar ierosinājumiem, jo daudzu ideju īstenošanai nemaz nav vajadzīgs kāds Eiropas projekts. To var paveikt iedzīvotāji pašu spēkiem ar pašvaldības atbalstu, lai dzīvot un strādāt Ķekavas novadā būtu vēl patīkamāk, kā arī lai rosinātu īpaši jaunās ģimenes par mājvietu izvēlēties tieši mūsu novadu,“ uzsver Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks.

 

Forumā var piedalīties ikviens iedzīvotājs, lai darba grupās diskutētu, noskaidrotu aktuālākās problēmas Ķekavas novadā un rastu tām risinājumus papildus tam, ko piedāvā pašvaldība. Kopumā notiks septiņas darba grupas šādās jomās - sociālā sfēra;  kultūra, izglītība un mūžizglītība; vide, mājoklis un drošība; uzņēmējdarbības attīstība; sports un atpūta; infrastruktūra un satiksme; iespējas jauniešiem. 

 

Savukārt foruma otrajā daļā darbs būs organizēts tā, lai jau ķertos pie reāliem darbiem. Novadnieki varēs veidot rīcības grupas un sagatavot jau konkrētu priekšlikumu problēmas risināšanai.  Tieši tādēļ – jo plašāk būs pārstāvētas dažādas sabiedrības grupas, jo pilnvērtīgāki būs foruma rezultāti.

 

Visi iedzīvotāju forumā izvirzītie priekšlikumi tiks apkopoti un iesniegti Ķekavas novada pašvaldībā un novada biedrībā “Partnerība “Daugavkrasts””. Iespēju robežās šīs idejas tiks iekļautas arī Ķekavas novada attīstības programmā, bet “Partnerība “Daugavkrasts”” tos ņems vērā, sagatavojot jauno stratēģiju Eiropas Savienības fondu  apguvei.

 

Forums notiks 28. martā plkst. 10.00-16.00 Ķekavas vidusskolā (Ķekavā, Gaismas ielā 9). Forumu rīko biedrība “Partnerība “Daugavkrasts”” sadarbībā ar Kopienu fondu, Borisa un Ināras Teterevu fondu un Ķekavas novada pašvaldību. Atbalsta SEB banka.

 

Foruma darba kārtība 

 

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

24.03.2015.

  Drukāt