Paplašina bezvadu interneta tīklu novadā

 

 

 

 

Ķekavas novadā iedzīvotājiem ir pieejams bezvadu internets un iespēja izmantot datoru un digitalizēt dokumentus bez maksas publiskos interneta pieejas punktos. Ir iepirktas bezvadu interneta tīkla iekārtas, datori un speciālas iekārtas dokumentu drukāšanai, kopēšanai un skenēšanai.

 

Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekta „Publisko interneta pieejas punktu attīstība Ķekavas novadā” ietvaros viens publiskais interneta pieejas punkts ar pieeju datortehnikai izveidots Jaunatnes iniciatīvu centrā Ķekavā. Jaunieši daudz vieglāk varēs iekļauties sabiedrības sociālajos, ekonomiskajos un kultūras procesos.

 

Otrs bezvadu interneta punkts ar pieeju datortehnikai izvietots Daugmales Multifunkcionālā centra telpās Daugmalē. Daugmales iedzīvotājiem un Multifunkcionālā centra apmeklētājiem tiks nodrošināta piekļuve internetam, kā arī iespēja digitalizēt dokumentus. Iedzīvotājiem ir iespējas saņemt publiskos pakalpojumus un izmantot labas kvalitātes internetu bez maksas.

 

Trešais publiskais interneta pieejas punkts ar pieeju datortehnikai ir izveidots pašvaldības sociālajā mājā „Lilijas”, kura atrodas Mellupos. Līdz ar šiem jauninājumiem vietējiem iedzīvotājiem ir bezmaksas pieeja internetam, kā arī publiskajiem pakalpojumiem, dokumentu drukāšanai, kopēšanai un skenēšanai.

 

Kopumā Ķekavas novadā ir izveidoti 3 jauni interneta pieejas punkti ar pieeju datortehnikai (Ķekavā, Mellupos un Daugmalē), 7 jauni bezvada interneta pieejas punkti un pilnveidoti 4 esošie bezvadu interneta pieejas punkti. Visi pārējie bezvadu interneta pieejas punkti ir izveidoti vietās, lai nodrošinātu interneta pieejamību pēc iespējas plašākām sabiedrības grupām un visās novada teritoriālajās vienībās, lai uzlabotu iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

 

Atgādinām, ka Vienošanās Nr.3DP/3.2.2.2.0/14/IPIA/VRAA/028/010 „Publisko interneta pieejas punktu attīstība Ķekavas novadā” par Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanu tiek īstenota darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.2.prioritātes „Teritoriju pieejamības un sasniedzamības veicināšana” 3.2.2.pasākuma „IKT infrastruktūra un pakalpojumi” 3.2.2.2.aktivitātes „Publisko interneta pieejas punktu attīstība” ietvaros. Projekta budžets ir 15 712,50 EUR, no tā Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 13 355,62 EUR. Atlikušais ir valsts budžeta un pašvaldības līdzfinansējums. Visi projektā iecerētie darbi bija jāveic līdz 2015.gada 28.martam.

 

Attīstības daļa

31.03.2015.

  Drukāt