Paplašinās bezvadu interneta tīklu novadā

Ķekavas novadā iedzīvotājiem būs pieejams bezvadu internets un iespēja izmantot datoru un digitalizēt dokumentus bez maksas, izmantojot Eiropas Savienības finansējumu.

 

 

Valsts reģionālās attīstības aģentūra ir apstiprinājusi Ķekavas novada pašvaldības iesniegto projektu „Publisko interneta pieejas punktu attīstība Ķekavas novadā”, kas tika iesniegts Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējuma saņemšanai, lai nodrošinātu piekļuves iespējas internetam Ķekavas novada iedzīvotājiem. Tādējādi tiks nodrošināta piekļuve arī publiskās pārvaldes un komercsabiedrību piedāvātajiem pakalpojumiem.

 

Viens publiskais interneta pieejas punkts ar pieeju datortehnikai būs Jaunatnes iniciatīvu centrā Ķekavā. Jaunieši daudz vieglāk varēs iekļauties sabiedrības sociālajos, ekonomiskajos un kultūras procesos.

 

Otrs bezvadu interneta punkts ar pieeju datortehnikai tiks izvietots Daugmales Multifunkcionālā centra telpās Daugmalē. Daugmales iedzīvotājiem un Multifunkcionālā centra apmeklētājiem būs nodrošināta piekļuve internetam, kā arī iespēja digitalizēt dokumentus. Iedzīvotājiem būs iespējas saņemt publiskos pakalpojumus un izmantot labas kvalitātes internetu bez maksas.

 

Trešais publiskais interneta pieejas punkts ar pieeju datortehnikai tiks izveidots pašvaldības sociālajā mājā „Lilijas”, kura atrodas Mellupos. Līdz ar šiem jauninājumiem vietējiem iedzīvotājiem būs bezmaksas pieeja internetam, kā arī publiskajiem pakalpojumiem, dokumentu drukāšanai, kopēšanai un skenēšanai.

 

Visi pārējie bezvadu interneta pieejas punkti būs izveidoti vietās, lai nodrošinātu interneta pieejamību pēc iespējas plašākām sabiedrības grupām un visās novada teritoriālajās vienībās, lai uzlabotu iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

 

Kopumā Ķekavas novadā tiks ierīkoti 14 publiskie interneta pieejas punkti, no kuriem trijos būs pieejams dators un dokumentu drukāšanas iespējas, bet pārējos 11 bezvadu interneta pieejas punktos jebkurš bez maksas varēs izmantot internetu.

 

Vienošanās Nr.3DP/3.2.2.2.0/14/IPIA/VRAA/028/010 „Publisko interneta pieejas punktu attīstība Ķekavas novadā” par Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanu tiek īstenota darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.2.prioritātes „Teritoriju pieejamības un sasniedzamības veicināšana” 3.2.2.pasākuma „IKT infrastruktūra un pakalpojumi” 3.2.2.2.aktivitātes „Publisko interneta pieejas punktu attīstība” ietvaros. Projekta budžets ir 15 712,50 EUR, no tā Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 13 355,62 EUR. Atlikušais ir valsts budžeta un pašvaldības līdzfinansējums. Visi projektā iecerētie darbi jāveic līdz 2015.gada 28.martam.

 

Attīstības daļa

23.09.2014.

  Drukāt