Turpinās publisko interneta pieejas punktu projekta ieviešana

Jau iepriekš tika ziņots, ka Ķekavas novadā iedzīvotājiem būs pieejams bezvadu internets un iespēja izmantot datoru un digitalizēt dokumentus bez maksas, izmantojot Eiropas Savienības finansējumu.

 

Šobrīd norit aktīvs darbs pie projekta ieviešanas, lai nodrošinātu piekļuves iespējas internetam Ķekavas novada iedzīvotājiem, un līdz ar to arī piekļuvi publiskās pārvaldes un komercsabiedrību piedāvātajiem pakalpojumiem. Notiek nepieciešamās datortehnikas, tehnikas un bezvadu interneta tīkla iekārtu iepirkumu veikšana Elektroniskā iepirkumu sistēmā, ņemot vērā pieejamo piedāvājumu sistēmā.

 

Kopumā Ķekavas novadā tiks izveidoti 3 jauni interneta pieejas punkti ar pieeju datortehnikai (Ķekavā, Mellupos un Daugmalē), 7 jauni bezvada interneta pieejas punkti un pilnveidoti 4 esošie bezvadu interneta pieejas punkti. Visi pārējie bezvadu interneta pieejas punkti būs izveidoti vietās, lai nodrošinātu interneta pieejamību pēc iespējas plašākām sabiedrības grupām un visās novada teritoriālajās vienībās, lai uzlabotu iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

 

Vienošanās Nr.3DP/3.2.2.2.0/14/IPIA/VRAA/028/010 „Publisko interneta pieejas punktu attīstība Ķekavas novadā” par Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanu tiek īstenota darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.2.prioritātes „Teritoriju pieejamības un sasniedzamības veicināšana” 3.2.2.pasākuma „IKT infrastruktūra un pakalpojumi” 3.2.2.2.aktivitātes „Publisko interneta pieejas punktu attīstība” ietvaros. Projekta budžets ir 15 712,50 EUR, no tā Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 13 355,62 EUR. Atlikušais ir valsts budžeta un pašvaldības līdzfinansējums. Visi projektā iecerētie darbi jāveic līdz 2015.gada 28.martam.

 

Attīstības daļa

02.02.2015.

  Drukāt