JIC atvērto durvju un jokošanās diena

 

 

1.aprīlī, dienā, kad visa pasaule jokojas uz nebēdu, Jaunatnes iniciatīvu centrs plaši vēra savas durvis ikvienam, kurš vēlējās noskaidrot, kas īsti notiek JIC’ā, kā jaunieši to sauc, un ko paši jaunieši tur dara.

 

Joku dienas notikumu virpulis aizsākās ar smieklīgo video maratonu, kur ikviens varēja izsmieties, vēderus turēdami.  Durvis jauniešu domēs sēdē tika plaši atvērtas, lai sagaidītu, tiktos un iepazītos ar Ķekava novada Domes priekšsēdētāju Valtu Variku. Sēdes laikā jaunieši pastāstīja par sevi un jauniešu domes mērķiem, taču vairāk jauniešus interesēja ,ar ko ikdienā nodarbojas domes priekšsēdētājs un kāda ir lēmējvaras un izpildvaras struktūra. Lai to izskaidrotu, domes priekšsēdētājam nācās ķerties klāt rakstāmajam un zīmēt uz tāfeles.

 

Sēdes noslēgumā jauniešu domes priekšsēdētāja Laima Plēpe izteica uzaicinājumu Valtam Varikam un pārējiem Ķekavas novada domes deputātiem kādā pavasara dienā piedalīties jauniešu deputātu un domes deputātu sadraudzības pasākumā, „Pipe club” viduslaiku cīņās.  Šis uzaicinājums tika izteikts, jo tieši pēc domes sēdes sporta laukumā notika biedrības „Ķekavas novada jauniešu padome” organizētie „Pipe club” viduslaiku stilizēto cīņu paraugdemonstrējumi un sacensības. Tas ir mūsdienīgs cīņas veids, kurā jaunieši ar pašu gatavotiem ieročiem, sekojot striktiem noteikumiem, iemācās viduslaiku cīņas elementus, vienlaicīgi atbrīvojoties, no liekās, uzkrātās enerģijas. Noslēdzoties viduslaiku cīņām, jaunieši turpināja sportot un spēlēt JIC’a jauniešu iecienītāko spēli - tautas bumbu.

 

Dažiem interesentiem tika dota iespēja ielūkoties arī mājas pagrabā, kur pavisam nesen tika izveidots neliels logs uz pagraba mistiskāko telpu- aizmūrēto bunkuru.

 

Ikvienam centra apmeklētājam bija iespēja pagatavot arī kādu īpašu dāvanu kādam draugam, saiņojot dāvanā virtuļu sēklas.

 

Joku un atvērto durvju diena pagāja priekos, smieklos, izjokošanā un sportiskās aktivitātēs.

 


Linda Vaškevica - Veita

 

  Drukāt