Ķekavā notiks pirmais Daugavas lejteces tūrisma forums

Lai iepazīstinātu uzņēmējus un tūrisma objektu apsaimniekotājus ar aktualitātēm tūrisma nozarē un veicinātu ciešāku sadarbību starp tūrisma informācijas centriem un uzņēmējiem Daugavas lejtecē, 14. aprīlī Ķekavā notiks pirmais Daugavas lejteces tūrisma forums.

 

“Tūrisms Latvijā ir kļuvis jau par nozīmīgu tautsaimniecības jomu, kuras attīstībai arī nākotnē ir virkne pozitīvu priekšnosacījumu. Taču, pieaugot konkurencei starp tūrisma uzņēmumiem un tūrisma vietām, mums arvien nopietnāk jādomā par to, kādus attīstības ceļus izvēlēties un kā visefektīvāk sasniegt vēlamos rezultātus.  Mums šīs iespējas ir ne tikai jāsaskata, bet arī veiksmīgi jāizmanto.  Un viens no šiem soļiem jau ir sperts, izveidojot Daugavas lejteces tūrisma reģionu,” uzsver Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks. 

 

Arī Ķekavas novada Tūrisma koordinācija centra  direktora p.i. Juris Žilko atzīst, ka pēdējos gados dažādās tautsaimniecības nozarēs, jo īpaši tūrismā, savu aktualitāti pierādījuši klasteri. To izveide sekmē reģionu kopējā tūrisma tēla nostiprināšanos vietējos un ārējos tirgos, nodrošina lielāku tūristu pieplūdi, zināšanu un darba spēka koncentrēšanu, kā arī inovācijas. Arī šajā Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā ir paredzēts finansējums tūrisma klasteru attīstībai. Viņš lēš, ka foruma laikā savu gatavību dalībai topošajā Daugavas lejteces tūrisma klasterī varētu izteikt arī vairāki vadošie uzņēmēji reģionā.

 

Pirmajā Daugavas lejteces tūrisma forumā kā vieslektori uzstāsies Inese Šīrava (TAVA direktora pienākumu pildītāja), Laura Konstante (Siguldas tūrisma attīstības aģentūras direktore), Agita Līviņa (Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta direktore), savukārt ar savu padomu un iedvesmojošiem veiksmes stāstiem dalīsies tādi Latvijā labi pazīstami tūrisma pārstāvji kā Linards Liberts (Libertu Bērzu sulas), Andrejs Svilāns (NBD direktors), Kaspars Lagzdiņš (“Waterjump”), Pauls Jurjāns (piedzīvojumu parks „Aļaska”), Signe Utāne (piemājas zoo „Brieži”) un Zane Ešenvalde (kempings Zanzibāra Ķekavā).

 

Forums notiks Doles Tautas namā (Rīgas iela 26, Ķekavā), reģistrēšanās no plkst. 9.30, savukārt noslēgumā paredzēta diskusija un mini zoo „Ķekaviņas līči” apskate. Pieteikties dalībai forumā iespējams, aizpildot anketu vai sūtot pieteikumu uz e-pastu: turisms@kekava.lv.

 

Daugavas lejteces tūrisma foruma darba kārtība.

 

Atgādinām, ka sadarbības līgums par vienota tūrisma tēla veidošanu Daugavas lejtecē tika noslēgts 2014. gada jūlijā starp sešām pašvaldībām (Stopiņi, Salaspils, Ķekava, Baldone, Ikšķile, Ogre) un Dabas aizsardzības pārvaldi, un tas bija pirmais nopietnais solis tūrisma klastera izveidei reģionā.

 

LURSOFT apkopotie dati par tūrisma nozari Latvijā liecina, ka 38 lielāko tūrisma nozares uzņēmumu kopējais apgrozījums 2013. gadā bija vairāk nekā 15,5 milj. eiro, nodarbināto skaits kopumā pārsniedz 640 personu, bet privāto investīciju apjoms - vairāk nekā 615 tūkst. eiro apmērā.

 

Plašāka informācija par foruma norisi - pie Ķekavas novada Tūrisma koordinācija centra  direktora p.i. Jura Žilko pa tālr. 29359409.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

07.04.2015.

  Drukāt