Jaunas idejas latvāņu apkarošanai

Lai veiksmīgāk cīnītos ar latvāņu izplatību novada teritorijā, Ķekavas novada pašvaldība šogad īstenos jaunus pasākumus šo indīgo augu apkarošanai.

 

Kā stāsta Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja Sigita Varika, tad šogad pašvaldība veiks latvāņu pļaušanu piecos privātos zemes gabalos, kuru kopējā platība aizņem 1,5 ha un kuros pēc iepriekšējā gada monitoringa latvāņu apkarošana netika veikta. Šiem zemes gabalu īpašniekiem tika rosināts arī piemērot administratīvo sodu.

 

Pašvaldības izdevumus par latvāņu pļaušanu šajos zemesgabalos būs jāsedz to īpašniekiem. Speciāliste lēš, ka izdevumi varētu sasniegt līdz 1000 euro.

 

Ķekavas novada pašvaldības apstiprinātais Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskais plāns 2013.-2020. gadam paredz konkrētu teritoriju monitoringu un apkarošanas pasākumu veikšanu. Tāpat ir izveidots novadā invadēto platību reģistrs, kas atbilstoši normatīvo aktu prasībām ir pieejams pašvaldībā.

 

Atgādinām, ka pēc reģistra datiem Ķekavas novadā ar latvāni invadēto zemju īpašniekiem ir iespējams saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides līdz 90% par nākamo kalendāro gadu, ja viņi veic latvāņu apkarošanas pasākumus un ir reģistrējuši savas platības Valsts Augu aizsardzības dienestā.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

13.04.2015.

  Drukāt