Sakop savu novadu - Lielā talka jau sestdien- 25.aprīlī!

Šogad Lielā talka norisināsies 25. aprīlī, īpašs uzsvars tiek likts tieši uz vides izglītību, tāpēc aicināti visi, kas vēlas dzīvot sakoptā un tīrā vidē, rādīt labu piemēru apkārtējiem, kā arī kvalitatīvi pavadīt savu sestdienu brīvā dabā.

 

 

Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus aktīvi piedalīties Lielajā talkā ar ģimenēm, draugiem un kolēģiem. Lai reģistrētu un apskatītu talkošanas vietas, ir jādodas uz mājas lapu www.talkas.lv un tās jāreģistrē kopējā Talkas kartē, lai reģionu koordinatori varētu saskaņot veicamos darbus, platības un nepieciešamības gadījumā izsniegt atkritumu savākšanas maisus, kas šogad būs zilā krāsā.

 

Par Lielās talkas atkritumu maisu savākšanu un izvešanu ir atbildīga attiecīgā pašvaldība. Talkas laikā piepildītie maisi būs jāatstāj tikai reģistrētajā talkas vietā un par to atrašanās vietu jāinformē talkas atbildīgā persona. Ja nav pieejams internets, par piesārņotajām vietām var informēt novada koordinatori Sigitu Variku pa tālruņiem – 67847167, 26417724.

 

 

Talkojot atcerēsimies, ka saskaņā ar Valsts Mežu likumu, koku ciršana ārpus meža no 15.aprīļa līdz 1.jūlijam ir aizliegta putnu ligzdošanas dēļ.

 

 

Lielā talka dod iespēju iepazīt savu novadu, veikt patiesi labu darbu un labi pavadīt laiku brīvā dabā. Šajā gadā kā devīze ir izvēlēti Raiņa vārdi: "Pastāvēs, kas pārvērtīsies!". Ķekavas novada pašvaldība aicina ikvienu aizdomāties par zemi, kurā dzīvojam. Mēs visi vēlamies dzīvot tīrā un sakoptā vidē, bet ir jāapzinās, ka tieši mēs esam tie, kas veido mūsu Latviju tādu, kādu to redzam. Neesi vienaldzīgs un piesakies!

 

Precizējam, ka talkošanas vieta var būt arī privāta teritorija, bet pašvaldība nenodrošinās talkas zilos maisus un to izvešanu no privātām teritorijām!

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa
20.04.2015.

 

 

  Drukāt