Pievienojies talkotājiem reģistrētajās talkas vietās novadā

Talkai pieteiktās vietas Ķekavas novadā, kurās laipni gaidīti papildspēki, jau šobrīd pārsniedz 20 un izvietotas gandrīz katrā novada apdzīvotā vietā.

 

Baložu iedzīvotāji var pievienoties Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centram, kas plāno veikt Baložu meža tīrīšanu no gružiem. Lai to paveiktu nepieciešams liels palīgu skaits, tādēļ katrs, kas jūt aicinājumu piedalīties, tiks gaidīts pie pieturas "Meža iela" plkst. 10.00, lai saņemtu maisus netīrumu savākšanai. Baložnieki reģistrējušies arī, lai sakoptu mežu blakus skolai un māju teritorijai. Pulcēšanās Smilšu ielas 9 bērnu laukumā plkst 9.30.

 

Daugmales pagastā reģistrētas talkošanas vietas pie Senču svētkalniņa, atpūtas vietā pie Daugavas, papildspēki noderēs arī Daugmales pilskalnā. Savukārt Nāves salā talkos Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, NBS karavīri un zemessargi.

 

Ķekavā sakopšanai reģistrēta estrāde, kur pēc labi padarīta darba talciniekus cienās ar zupu. Dzīvnieku patversme „Mežavairogi” priecāsies par palīgiem, lai sakoptu apmēram 1 km garu ceļa posmu, kas ved no šosejas P85 līdz patversmes iebrauktuvei. Lielā pavasara talka notiks arī Rāmavas muižā, kur plānota krūmu, ogulāju stādīšana, zemes rakšanas darbi, celmu izrakšana, izzāģēšana, lapu grābšana, strautiņa attīrīšana. Rāmavas muižā talcinieki tiks nodrošināti ar instrumentiem, cimdiem, maisiem, labu mūziku, radošām darbnīcām un pusdienām. Talkošanas laiks no 11.00.

 

Pie Ķekavas vidusskolas, blakus strītbola laukumam talkos Sporta aģentūra, savukārt biedrība "Turies, Ķekava!" attīrīs no veciem kokiem un krūmiem Ķekavas upes krastu lejā aiz "vecās" sākumskolas.

 

Arī uzņēmums Maxima reģistrējis teritoriju apkārt noliktavām un iesaistīs savus darbiniekus vides sakopšanas darbos. Plānots, ka daļa talcinieku grābs teritoriju no biroja līdz šosejai, daļa vāks atkritumus mežā aiz Maxima noliktavas, daļa - no biroja līdz Mežmalas ielai pie veikala A7.

 

Arī uzņēmums „Co Priedes” plāno sakopt ceļa malu un tuvējo apkārtni.

 

Ziemeļu ielas iedzīvotāji pieteikuši sakopšanai savu ielu - no A7 līdz ražošanas kompleksam ir viens no pieteiktajiem posmiem. Otrs reģistrētais Ziemeļu ielas posms ir no uzņēmuma Ragnsells līdz šosejai A5. Šī posma talcinieki pulcēsies pie mājām „Mežmaļi”.

 

Tāpat tiks sakoptas ceļa malas, grāvji un pieturas Plakanciema centrā, Aleju ciematā un citviet. Vairāk informācijas www.talkas.lv sadaļā Kartes.

 

Atgādinām, ka tikai reģistrētām talkas vietām tiks piešķirti atkritumu savākšanas maisi.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

22.04.2015.

  Drukāt