Pēta iespējas velotīkla izveidei Ķekavas novadā

28. aprīlī Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs sadarbībā ar pašvaldību rīkoja velomaršruta Rīga - Ķekava izpētes braucienu, kurā piedalījās velo entuziasti, kas atbalsta vienota veloceliņa izveidi cauri visam novadam un ir gatavi nākt talkā pašvaldībai ar savām idejām.

 

 

Brauciens sākās pie SEB bankas ēkas Valdlaučos un pulcēja ap 30 dažādu vecumu iedzīvotāju, lai veltītu dažas stundas sportiskām aktivitātēm vienlaikus izpētot infrastruktūras iespējas velotīkla attīstībai Ķekavas novadā. Galvenais uzdevums – saprast, kā ar velosipēdu nokļūt no Rīgas līdz Ķekavai, nebraucot pa šoseju A7.

 

Velobrauciens tika rīkots, atsaucoties novada iedzīvotāju izrādītajai iniciatīvai Ķekavas novada Iedzīvotāju forumā, kas norisinājās šī gada 28. martā Ķekavas vidusskolā. Foruma norises laikā dalībnieki definēja, iedzīvotājuprāt, svarīgākos darāmos darbus, no kuriem par prioritāti izvirzīja tieši vienota velotīkla izveidi visā novada teritorijā.

 

Kā viens no pirmajiem Iedzīvotāju forumā izvirzītajiem uzdevumiem bija velobrauciena organizēšana aprīlī ar mērķi dabā redzēt un iepazīt  maršrutu Rīga – Ķekava, lai izvērtētu velobraucēju vajadzības atbilstoši reālajām iespējām pielāgot infrastruktūru.

 

Ņemot vērā pieaugošo satiksmes intensitāti galvaspilsētā un tai blakus esošajos novados, arvien vairāk iedzīvotāju izvēlas ikdienas gaitās doties tieši ar velosipēdu. Līdz ar to arvien būtiskāks kļūst jautājums par riteņbraucēju drošību, pārvietojoties pa lielo autoceļu nomalēm.  

 

Skaidrs, ka līdzšinējais ceļu plānojums novadā ne visur pieļauj papildus veloceliņa būvniecību, arī novada finansiālās iespējas ir ierobežotas. Taču pastāv arī citas iespējas nodrošināt ceļu satiksmes noteikumiem atbilstošu velojoslu marķēšanu. Šobrīd velomaršruta projekts vēl ir atvērts idejām un ierosinājumiem, kuras turpmākajos gados ar pašvaldības atbalstu būtu iespējams arī realizēt.

 

Raugoties ilgtermiņā, Ķekavas novada pašvaldība atbalsta un iespēju robežās veicina videi draudzīgu dzīvesveidu, ieviešot tā dēvētās „zaļās” tehnoloģijas un rosinot arī novada iedzīvotājus dzīvot veselīgi un saudzēt dabu.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa
29.04.2015.

 

  Drukāt