Ķekavas novada sportisti un treneri gatavojas Latvijas Jaunatnes Vasaras olimpiādei 2015

Piektdien, 3.jūlijā, Valmierā tiks atklāta Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde 2015, kas no 2. līdz 5. jūlijam norisināsies Valmierā un Cēsīs. Svinīgajā ceremonijā kuplajam dalībnieku pulkam pievienosies arī Ķekavas novada delegācija 97 cilvēku sastāvā, tostarp 68 novada sportisti, kas četru dienu garumā startēs 14 olimpiādes disciplīnās.

 

2. - 5. jūlijā Valmierā un Cēsīs norisināsies Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde 2015, pulcējot rekordlielu dalībnieku skaitu-  vairāk nekā 3000 sportistus no 86 pašvaldībām-, kuri demonstrēs savus spēkus 26 olimpiādes disciplīnās. Ķekavas novadu šajās valsts mēroga sporta sacensībās pārstāvēs 68 sportisti, startējot 14 sporta veidos.

 

Valmierā Ķekavas novada sportisti sacentīsies vieglatlētikā, badmintonā, mākslas vingrošanā, peldēšanā un boksā. Cēsīs Ķekavas novada jaunieši piedalīsies riteņbraukšanas, loka šaušanas, džudo un brīvās cīņas meistarsacīkstēs. Kocēnu novadā mūsējie savus spēkus pārbaudīs jātnieku sportā, regbijā un triatlonā, bet Burtnieku novadā sacentīsies burāšanas disciplīnā.

 

Šī gada olimpiādē kā papildu sporta veids tika izraudzīts florbols. Olimpiādes finālsacensībās florbolā ir iekļuvusi arī Ķekavas novada komanda, kas 20. jūnijā veiksmīgi aizvadīja priekšsacīkstes – Ķekavas novada sastāvs izcīnīja otro vietu savā grupā, un nu gatavojas ceturtdaļfināla mačam pret Tukuma novadu. Olimpiādes ceturtdaļfināla, pusfināla un fināla spēles florbolā norisināsies no 3. līdz 5.jūlijam Līgatnes novada sporta centrā.

Visi tie, kas vēlas atbalstīt Ķekavas novada sportistus šajās nozīmīgajās sacensībās, ir aicināti piedalīties 3.jūlija atklāšanas ceremonijā Valmierā, uzmundrinot Ķekavas novada delegāciju parādes gājienā. Plašāku informāciju par Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādi 2015 varat meklēt Latvijas Olimpiskās komitejas oficiālajā mājas lapā- www.olimpiade.lv

 

Laura Mozule

29.06.2015.

  Drukāt