Sākas XI Skolēnu dziesmu un deju svētki

Pēc neskaitāmiem mēģinājumiem un skatēm Ķekavas novada skolu un bērnudārzu audzēkņu kolektīvi dodas uz XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Šogad svētkos piedalīsies 21 Ķekavas novada skolu un bērnudārzu audzēkņu kolektīvs, tajā skaitā simfoniskais orķestris, četri kori, vokālais ansamblis, koklētāju ansamblis, trīs mūsdienu deju kolektīvi, 11 tautas deju kolektīvi un vizuāli plastiskās mākslas pulciņš.

 

No Ķekavas uz Rīgu jau svētdien devušies mūsdienu deju grupas "Mazā versija", "Krikši" un "Noslēpums", svētdien mēģinājumi sākās arī Ķekavas novada jauniešu simfoniskajam orķestrim, kurš jau pirmdienas vakarā piedalās koncertā "Tūkstošbalsu simfonija" Lielajā ģildē. Ierindā ir arī Ķekavas vidusskolas pirmskolas un 3.-4. klašu deju kolektīvi „Ķekaviņa”, kas ir laureātu koncerta dalībnieki, kā arī Ķekavas vidusskolas vizuāli plastiskās mākslas pulciņš.

 

Jau svētku nedēļas pirmajā dienā notiks vairāki krāšņi koncerti un pasākumi, to skaitā vizuāli plastiskās mākslas pulciņu izstādes atklāšana un laureātu apbalvošana Latvijas Dzelzsceļa vēstures muzejā, tautas deju kolektīvu laureātu koncerts Dailes teātrī, mūsdienu deju lielkoncerta "Te mēs es@m" ģenerālmēģinājums izstāžu centrā Ķīpsala un simfonisko orķestru koncerts "Tūkstošbalsu simfonija" Lielajā ģildē.

 

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki 6. - 12.  jūlijā norisinās Rīgā un šogad pulcēs vairāk nekā 37 000 bērnu un jauniešu no visas Latvijas, to skaitā būs 464 dalībnieki no Ķekavas novada. 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

06.07.2015.

 

 

 
  Drukāt