XI Skolēnu dziesmu un deju svētki - 1. un 2. diena

XI Skolēnu dziesmu un deju svētkos balsis un mūzikas instrumentus ieskandināt un stāstus izdejot devies 21 Ķekavas novada skolu un bērnudārzu audzēkņu kolektīvs.

 

XI Skolēnu dziesmu un deju svētkos balsis un mūzikas instrumentus ieskandināt un stāstus izdejot devies 21 Ķekavas novada skolu un bērnudārzu audzēkņu kolektīvs.

 

Vakar, 6.jūlijā, novada priekšsēdētājs Valts Variks uz svētkiem pavadīja Ķekavas novada jauniešu simfonisko orķestri, kas jau vakar piedalījās pirmajā koncertā „Tūkstošbalsu simfonija” Lielajā Ģildē.

 

Uz svētkiem tika pavadīti arī Ķekavas vidusskolas tautas deju kolektīva „Ķekaviņa” 1. - 2., 3. - 4. un 5. - 6. klašu grupas. Vakar Dailes teātrī norisinājās arī tautas deju kolektīvu Laureātu koncerts, kur labāko dejotāju vidū bija tautas deju kolektīva „Ķekaviņa” pirmsskolas un 3.-4. klašu dejotāji.

 

Priekšsēdētājs viesojās arī Rīgas Kristīgajā vidusskolā, kas dziesmu un deju svētku laikā kļuvusi par mūsu novada dziedātāju un dejotāju mājvietu, lai vēlētu veiksmi un nenogurstošu sparu deju kolektīviem, kuriem šodien gaidāms pirmais lielais svētku notikums.

 

Ķekavas vidusskolas deju grupa „Mazā versija”, Ķekavas privātās pamatskolas „Gaismas tilts 97” deju grupas „Ķirši” un „Noslēpums” dalībnieki šodien plkst. 12.00 un 19.00 uztāsies mūsdienu deju lielkoncertā „Te mēs es@m” izstāžu centrā Ķīpsala. Koncertuzvedums veltīts sociālo tīklu un interneta vides tēmai, akcentējot to, ka, neskatoties uz neirobežotajām interneta iespējām, nedrīkst aizmirst par sapņu piepildīšanu, sarunām un tikšanās reizēm ar draugiem arī īstajā dzīvē. Koncertu varēs vērot arī LTV 1 plkst. 21.20, bet tiešraide būs pieejama lietotnē LMT Straume

 

Linda Zaķe, dziesmu svētku koordinatore Ķekavas novadā, ziņo, ka dejotāji ir nedaudz saguruši, jo kājām šajās dienās ir liela slodze, tomēr dalībnieku un kolektīvu vadītāju sejās redzams liels prieks.

 

Šodien plkst. 12.00 Ķekavas vidusskolas vokālais ansamblis „Rasa” dodas gatavoties Tautas mūzikas koncertam „Lai balstiņas tālu skan!”, kas norisināsies rītvakar plkst. 18.00 koncertzālē „Rīga”. Koncerta programma paredz tautas kultūrvēsturiskā mantojuma apgūšanu un saglabāšanu, izpildot tautas dziesmas un to apdares.

 

No rīta uz deju lieluzveduma „Līdz varavīksnei tikt” mēģinājumiem Daugavas stadionā devās Pļavniekkalna sākumskolas deju kolektīva „Pie Daugavas” 1. - 2. klašu grupa, Ķekavas kultūras nama tautas deju kolektīva „Daina” 1.-2. klašu grupa, Baložu vidusskolas deju kolektīva 5.- 6. klašu dejotāji un deju kolektīva „Ķekaviņa” 1.-2., 3.-4. un 5.-6. klašu grupas.

 

Pašvaldības pārstāvji Daugavas stadionā arī sastapa dažus novada kolektīvu dejotājus, kuri, lielā vēja nogurdināti, bet līksmām sejām gaidīja pusdienas.

 

Savukārt kori no Ķekavas, Daugmales un Baložiem šodien dosies uz īslaicīgās izmitināšanas vietu Rīgā.

 

7. jūlijā Vērmanes dārzā sākas arī viens no XI Skolēnu dziesmu un deju svētku bezmakas pasākumiem „Burtiski burvīgs burziņš”. Pasākuma ietvaros ikviens varēs baudīt gan koncertus un sadziedāšanos, gan piedalīties radošajās darbnīcas un rotaļās.

 

 

XI Latvijas skolu dziesmu un deju svētkos no 6. līdz 12. jūlijam kopumā piedalīsies 37890 dalībnieku no visas Latvijas.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

07.07.2015.

  Drukāt