XI Skolēnu dziesmu un deju svētki - 3. un 4. diena

Trešdien Rīgas Kristīgajā vidusskolā, kas ir Ķekavas novada kolektīvu mājvieta svētku laikā, ieradās visi četri Ķekavas novada kori - Ķekavas vidusskolas zēnu koris, Daugmales pamatskolas 5.- 9. klašu koris, Ķekavas vidusskolas 5.- 9. klašu koris un Baložu vidusskolas 5.- 10. klašu koris. Dziesmu un deju svētku trešajā dienā notika koru fināla konkurss, folkloras programma “Riti raiti”, tautas mūzikas koncerts „Lai balstiņas tālu skan!” un Svētku atvēršana 11.novembra krastmalā.

 

Tautas mūzikas koncertā „Lai balstiņas tālu skan!” piedalījās arī Ķekavas vidusskolas vokālais ansamblis „Rasa”. Koncerts bija skaists un ļoti skanīgs. Dalībnieki ir apmierināti ar savu sniegumu šajā koncertā. Svētku trešās dienas izskaņā mūsu novada dziedātāji un dejotāji apmeklēja arī atvēršanas koncertu 11. novembra krastmalā, kas vainagojās ar svētku salūtu virs Daugavas.

 

Savukārt šodien, svētku ceturtajā dienā, Mežaparkā sāksies Noslēguma koncerta mēģinājumi, izskanēs pūtēju orķestru koncerts “Taures sauc”, Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks folkloras konkursu uzvarētāju koncerts “Gudru ņēmu padomiņu” un plkst. 19.00 Daugavas stadionā norisināsies tautas deju kolektīvu lielkoncerta „Lidz varavīksnei tikt” ģenerālmēģinājums.

 

Mežaparka mēģinājumos piedalīsies mūsu novada koristi, bet lielkoncerta „Līdz varavīksnei tikt” ģenerālmēģinājumā dejos kopskaitā 11 deju kolektīvi no Ķekavas, Pļavniekkalna un Baložiem. Bērnības sapņus un domas izdejos Ķekavas pirmsskolas izglītības iestādes „Zvaigznīte” deju kolektīvs „Zvaigznītes”, Ķekavas vidusskolas tautas deju kolektīva „Ķekaviņa” pirmsskolas, 1.- 2., 3.- 4. un 5.- 6. klašu dejotāji, Ķekavas kultūras nama deju kolektīva „Daina” primsskolas kolektīvs un 1.- 2., 3.- 6. klašu pārstāvji, Pļavniekkalna sākumskolas deju kolektīvs „Pie Daugavas” un Baložu vidusskolas deju kolektīva 1.- 2. un 5.- 6. klašu grupas. Koncerta programma attiecīgi veidota pa vecuma grupām.

 

Svētku organizatori aicna tautas deju lielkoncerta apmeklētājus uz Daugavas stadionu doties ar kājām, sabiedrisko transportu vai velosipēdiem (Grīziņkalnā, pie Daugavas stadiona ir ierīkota bezmaksas apsargāta velonovietne). Skatītāji tiks gaidīti jau no plkst. 17.30. 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

09.07.2015.

  Drukāt