XI Skolēnu dziesmu un deju svētki - 5. un 6. diena

Piektdien, XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku 5. dienā uz Rīgu aizbrauca arī Ķekavas vidusskolas vizuāli plastiskās mākslas pulciņš. Jau 15.00 Rīgas Latviešu biedrības namā sāksies tērpu skates RAKSTU DARBI finālkonkurss, kurā meitenes piedalās ar tērpu kolekciju Upes dzīves raksti. Turam īkšķus!

 

Svētku piektajā dienā Daugavas stadionā notiks divi deju lieluzveduma “Līdz varavīksnei tikt” koncerti, pie Brīvības pieminekļa notiks folkloras kopu koncerts “Rotaļu raksti” un pūtēju orķestru defile programma, tiks noskaidroti labākie tērpu skates “Rakstu darbi” dalībnieki, bet Lielajā Ģildē izskanēs kokļu mūzikas koncerts “Mana skārienjūtīgā kokle”. Turklāt visu dienu dažādās Rīgas vietās notiks ielu koncerti, bet Vērmanes dārzā līdz pat 21.00 vakarā – „Burtiski burvīgs burziņš”, kurā, starp citu, šodien varēsim sastapt arī privātās pamatskolas „Gaismas tilts 97” vizuāli plastiskās mākslas pulciņa dalībniekus ar pašdarinātu rokdarbu kolekciju.

 

Kamēr kori vēl mēģina un gatavojas sestdienas ģenerālmēģinājumam un svētdienas lielkoncertam „Manā dziesmā tu”, šodien plkst. 12.00 un 17.00 Daugavas stadionā notiks pirmie divi deju lielkoncerti “Līdz varavīksnei tikt”. Dejotāji visu nedēļu, spītējot nepatīkamiem laikapstākļiem, ir gatavojušies, lai sniegtu trīs krāšņus koncertus – divus šodien un trešo sestdien plkst. 11.00 Daugavas stadionā. Tie, kam bija iespēja apmeklēt ģenerālmēģinājumu vakar, ir sajūsmā un stāsta, ka koncerts ir košs un iespaidīgs. 

 

“Koncerts ir veidots kā stāsts par mazu meiteni Artu, kas grib nokļūt līdz varavīksnei – kopā ar meitenes piedzīvojumiem izdzīvosim viņas augšanu un sapņus. Pirmo reizi koncerta struktūru papildinās īpaši veidotas horeogrāfiskās ainas. Dejotāji ne tikai dejos, bet arī dziedās,” stāsta viena no koncerta mākslinieciskajām vadītājām Indra Ozoliņa. Koncertā piedalīsies 18 339 dejotāji.

 

Plkst. 19:00 Lielajā Ģildē skanēs kokļu mūzikas koncerts “Mana skārienjūtīgā kokle”, kurā piedalās arī Ķekavas Mūzikas skolas koklētāju ansamblis.

 

 

“Mūsdienās bērni meistarīgi darbojas ar skārienjūtīgām ierīcēm – telefoniem, datoriem, bet daudzi tikpat meistarīgi spēj ar savu pieskārienu ievibrēt instrumentu stīgas un mūsu sirdis. Koncertā, kurā atklāsim vārda “kokle” burtus, varēs iepazīt kokli visplašākajā izteiksmes līdzekļu spektrā – no entokokles līdz akadēmiskajai, no tautas dziesmai līdz laikmetīgai mūzikai. Koncerta programmā ir iekļautas arī pašu koncerta dalībnieku aptaujās populārāko dziesmu apdares no Prāta Vētras, Metallica u.c. grupu repertuāra. Koncerta noslēgumā skanēs Valta Pūces darba pirmatskaņojums, kurā muzicēs visi notikuma dalībnieki,” par koncerta ieceri stāsta mākslinieciskā vadītāja Kristīne Ojala.

 

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinās Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalās ap 37 890 dalībnieku. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs, atbalsta lieldraugi Swedbank un Kārums, kā arī atbalstītāji Latvijas Mobilais Telefons (LMT), Latvijas valsts meži, Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvenergo, Latvijas dzelzceļš, Statoil un Moller Auto lidosta. 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

10.07.2015.

  Drukāt