Noslēdzies ūdenssaimniecības projekts Baložos

Izmantojot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda, valsts budžeta un Ķekavas novada domes līdzfinansējumu, SIA „Baložu komunālā saimniecība” jūlijā noslēgusi projektu „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Baložos, II kārta”.

 

 

Ķekavas novada būvvalde 1. jūlijā pieņēma ekspluatācijā jaunos dzeramā ūdens apgādes un notekūdens savākšanas tīklus Baložu pilsētā. Jaunā sistēma ir izbūvēta dārzkopību sabiedrībās “Titurga” un “Buras”, Veco Baložu teritorijā un Titurgā. Galvenais būvuzņēmējs bija SIA „Binders”, būvdarbu tehnisko projektu sagatavoja SIA „Ekolat”, bet būvdarbu inženiertehnisko uzraudzību veica SIA „Lakalme”.

 

Projekta ietvaros kopā ir izbūvēti 14 230 m dzeramā ūdens apgādes tīkli un 16 485 m notekūdens savākšanas tīkli. Lai būtu iespējama notekūdens novadīšana, papildus ir izbūvētas arī deviņas jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas un 606 jaunas skatakas. Šāds būvdarbu apjoms nodrošina papildus pieslēgšanās iespējas aptuveni 600 mājsaimniecībām, kas ir gandrīz 2000 iedzīvotāju.

 

Līdz ar šo darbu pabeigšanu visā Baložu pilsētas notekūdens savākšanas aglomerācijā ir pieejami centralizēti dzeramā ūdens piegādes un notekūdens savākšanas pakalpojumi.

 

Kopš būvdarbu uzsākšanas ir novērota liela iedzīvotāju interese par iespējām saņemt jaunos pakalpojumus, un SIA „Baložu komunālā saimniecība” jau no 2014. gada otrās puses ir saskaņojusi māju pieslēgumu izbūvi vietās, kur tas ir bijis iespējams.  Uz šo brīdi jau visi Baložu pilsētas notekūdens aglomerācijas iedzīvotāji var vērsties Baložu komunālajā saimniecībā, lai uzzinātu par iespējām pieslēgties pie centralizētā ūdens apgādes tīkla un notekūdens savākšanas tīkla.

 

Projektu „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Baložos, II kārta” (Nr.3.DP/3.5.1.1.0./12/IPIA/VARAM/012) līdzfinansē Eiropas Savienība.  Finansējuma saņēmējs šī projekta ietvaros ir SIA „Baložu komunālā saimniecība”. Projekta administratīvās, finanšu un tehniskās vadības uzraudzību nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Projekta kopējā summa bija 5 111 632,12 eiro bez PVN, no tā 4 208 065,84 eiro ir Kohēzijas fonda ieguldījums, 253 388,91 eiro  - valsts budžeta ieguldījums, bet 650 177,63 eiro  -  Ķekavas novada domes.

 

Edgars Mencis

SIA "Baložu komunālā saimniecība"

14.07.2015.

  Drukāt