Pierīgas regbija klubu divkaujā Ķekavas miesnieki pēdējās sekundēs pārspēj Garkalnes livoniešus
Vienā no pēdējo gadu aizraujošākajām Latvijas regbija spēlēm ceturtdien "Miesnieki/Ķekava" ar 29:27 pārspēja "Garkalne/Livonia" vienību Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēlē un iekļuva finālā, kurā tiksies ar "Eži/EK sistēmas" komandu.

Pusfināla cīņu krietni veiksmīgāk iesāka pašreizējie Latvijas kausa īpašnieki "livonieši", kuri jau 2. minūtē pēc Kristapa Bērziņa precīzā soda sitiena izvirzījās vadībā, bet vēlāk ar Dāvja Jansona un Vitara Blošķa piezemējumiem pārsvaru palielināja līdz 13:0. Pašās pirmā puslaika beigās Raivis Kokins ar piezemējumu un Jānis Priede ar realizāciju ķekaviešiem gan septiņus punktus atguva – 7:13.

Šīs veiksmīgās epizodes "miesniekus" acīmredzot iedvesmoja, un otrā puslaika lielākā daļa jau pagāja zem Ķekavas regbistu zīmes. Edgars Cīrulis un Viktors Silvoniks veica vēl divus piezemējumus, un pēc Jāņa Priedes trešā precīzā realizācijas sitiena nepilnas desmit minūtes līdz pamatlaika beigām ķekavieši panāca jau diezgan drošu 22:13 rezultātu savā labā.

Taču "Garkalne/Livonia" regbisti nedomāja padoties. Vispirms pēc bijušā "miesnieka" Valtera Raņķa piezemējuma un Blošķa realizācijas samazināja starpību līdz 20:22, bet pēc tam jau tiesneša pieliektajā laikā ar tehnisko piezemējumu un precīzu realizācijas sitienu atguva vadību 27:22.

"Miesnieki/Ķekava" regbistu rīcībā atlikušajā laikā faktiski bija palicis viens uzbrukums, un to teju piecas minūtes spēka cīņā dažu metru attālumā no pretinieku ieskaites laukuma viņiem arī izdevās pabeigt rezultatīvi – Jānis Skuja panāca 27:27. Spēles iznākumu izšķīra Andra Andersona izpildītais realizācijas sitiens, kas no visai ērtas pozīcijas bija sekmīgs – 29:27 "Miesnieki/Ķekava" labā.

"Sākām mēs slikti, jo bija daudz brāķa darbībās,'' pēc spēles Latvijas Regbija federācijas preses dienestam sacīja "Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris. "Taču pēc tam radījām lielu pārsvaru uzbrukumā. Spēle bija ļoti sīva. Man nepatika noteikumu pārkāpumi, ko pieļāvām, bet citādi – nospēlējām ekselenti."

Finālā 15. augustā "Miesnieki/Ķekava" tiksies ar "Eži/EK Sistēmas" komandu, kas dienu iepriekš ar 25:10 uzvarēja "TFS Bulduri" regbistus.

 

 

Aprinķis.lv
07.08.2015.

  Drukāt