”Miesniekiem” 22., ”Ežiem” ceturtais Latvijas kausa fināls

Sestdien, 15. augustā Latvijas kausa fināls pirmo reizi risināsies RTK laukumā, bet tā saimnieki ”Miesnieki” aizvadīs 22. kausa finālu, kamēr ”Eži” – tikai ceturto, taču vienīgajā abu komandu savstarpējā finālā 2010. gadā uzvarēja ”Eži”.

 

 

”Miesnieku” komandas ar laika gaitā dažādajiem nosaukumiem Latvijas kausu ieguvušas vienpadsmit un finālspēli zaudējusi desmit reizes. Savukārt ”Eži” uzvarējuši divreiz un zaudējuši vienreiz. 2015. gada fināls ir arī mazliet vēsturisks, jo jau trešo reizi pēc kārtas iepriekšējā gada kausa izcīņas finālisti nākamajā finālā abi nemaz nav tikuši. Tas ir pierādījums tam, ka valsts spēcīgāko klubu līmenis turpina izlīdzināties, un nevienam vairs nav viegli pārliecinoši iekļūt finālā.

 

Sportisko intrigu apliecina arī tas, ka kopš 2010. gada nevienam klubam nav izdevies nosargāt kausu savā īpašumā. No 2003.  līdz 2009. gadam septiņas reizes pēc kārtas finālā spēlēja Ulda Bautra ”Miesnieki”, kas šo laika periodu noslēdza ar pieciem pēc kārtas iegūtiem kausiem un ”Čipsi”, kā populārā valodā joprojām mēdz dēvēt Vladimira Ņikonova komandu.

 

”Eži” un ”Miesnieki” šāgada finālā iekļuva uzvarējuši pagājušā gada finālspēles dalībniekus. ”Eži/EK sistēmas” to paveica pirmā ar 5. augustā Juglā izcīnīto uzvaru 25:10 pār ”TFS Bulduri” (pagājušā gadā RK ”Ovāls”), bet ”Miesnieki/Ķekava” to izdarīja nākamajā vakarā RTK laukumā, iespējams, dramatiskiem pavērsieniem visu laiku bagātākajā spēlē Latvijā – ar 29:27, kad pašās mača beigās izkapāja uzvaru pār kausa īpašniekiem ”Garkalni/Livonia” revanšējoties arī par piedzīvoto zaudējumu pagājušā gada pusfinālā.

 

Latvijas kausa izcīņa šogad sākās jau aprīlī ar ceturtdaļfināliem, kuros ”Eži/EK sistēmas” Rūjienā uzvarēja 2013. gada finālistus RK ”Fēnikss” ar 32:10, bet ”Miesnieki” ar 55:8 uzvarēja ”Jūrmalu”/LLU spēlē, kas paralēli bija arī Latvijas čempionāta ieskaitē.

Finālspēles sākums Rīgas Tehniskās koledžas laukumā pretim t/c ”Domina” – plkst. 18. Tiešraidē to internetā varēs noskatīties ”Sportacentrs TV”.

 

 

  Drukāt