"Miesnieki/Ķekava" regbisti atgūst savā īpašumā Latvijas kausu

15. augustā, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notika Latvijas kausa izcīņas finālspēle klasiskajā regbijā, kurā spēkiem mērojās "Miesnieki/Ķekava" un "Eži/EK sistēmas", uzvaru ar 31:15 (7:10) izcīnot "Miesniekiem".

 

Pirmajā puslaikā pašā sākumā rezultātu atklāja "Eži/EK sistēmas". Piezemējumu izdarīja Mareks Larionovs. Necik ilgi atbildi parādā nepalika "Miesnieki" - Leno Bramanis izlīdzināja rezultātu 5:5, bet Jānis Priede ar precīzu realizācijas sitienu izvirzīja ķekavniekus vadībā 7:5. Pirmo 40 minūšu noslēgumā "Ežus" vadībā izvirzīja Ingus Aivars. 10:7, tā arī noslēdzās pirmais puslaiks.


Otrajā mača daļā vadībā izvirzījās "Miesnieki/Ķekava". Edgars Cīrulis ar piezemējumu panāca 12:10, bet Andris Andersons ar precīzu realizācijas sitienu 14:10. Pēc brīža "Miesnieki" nostiprināja vadību, Bramanim izdarot piezemējumu un Andersonam precīzi izpildot realizāciju - 21:10. Tiesa, nākamajā uzbrukumā "Eži" atguva piecus punktus - piezemējumu izdarīja Ingus Aivars, un rezultāts kļuva 21:15. Tomēr intriga spēlē vairs nesaglabājās, jo spēli ar diviem piezemējumiem noslēdza "Miesnieki". Bramanis palielināja rezultātu līdz 26:15, bet Emīls Cēburs līdz 31:15. Tādējādi par Latvijas kausa ieguvējiem 2015. gadā tika kronēti "Miesnieki/Ķekava" vienība.

 

"Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris:

 

- Priecē tas, ka uzvarējām. Pirmajā puslaikā spēlējām pašvaki, taču otrajā mača daļā izdevās vērst visu par labu. "Eži" ātri izspēlēja bumbu, savukārt mēs brīžiem gribējām pietaupīties. Tas neattaisnojās. Labi, ka galu galā svinējām uzvaru. No savas vienības rindām gribu izcelt Dāvi Pērkonu. Jāslavē arī triju piezemējumu autors Leno Bramanis.

 

"Eži/EK sistēmas" treneris Juris Straume:


- Abas komandas cīnījās. Abām vienībām paldies par spēli. Tomēr gribu vērst Latvijas Regbija federācijas vadības uzmanību uz to, ka mača tiesnesis Oļegs Voroņins neatbilda šī mača tiesneša lomai. Es nesaku, ka viņš kādai komandai tiesāja par labu vai par sliktu, taču kļūdas soģa darbībā bija acīmredzamas. Mans uzskats ir tāds - Latvijas kausa izcīņas fināls nav īsti tā vieta, kur pilnveidot kāda tiesneša praksi.

 

Jānis Erenbergs 

www.delfi.lv

17.08.2015.

Foto galerija

  Drukāt