Aicina pieteikties starptautiskam labdarības skrējienam

Starptautiskās labdarības organizācijas LIONS CLUBS INTERNATIONAL (LCI) Polijas LIONS klubs (LC) „Poznan Rotunda” sadarbībā ar LIONS klubiem Vācijā, Lietuvā, Latvijā un Igaunijā organizē „Brīvības labdarības skrējienu”, kas veltīts Latvijas prezidentūrai Eiropas savienības padomē. Skrējiena maršrutā Varšava – Kauņa - Rīga (ap 700 km) laikā iegūtos līdzekļus, saskaņā ar organizējošo valstu LC kopīga lēmuma, vienādās daļās plānots izlietot palīdzībai Ukrainas bērniem un sadarbībā ar Latvijas nodibinājumu “BĒRNU SLIMNĪCAS FONDS”, Bērnu klīniskai universitātes slimnīcai.

 

Ķekavas novada pašvaldība, atbalstot kustības Lions izvirzīto labdarības mērķi, aicina katru novadnieku, kurš jūt vēlmi ziedot Ukrainas un Latvijas bērniem, piedalīties labdarības skrējienā. Noskrieto kilometru skaits nav būtisks. Svarīgākais ir labs nodoms. Plānots, ka labdarības skrējiens sasniegs Ķekavu 12. septembrī. 

 

Jebkuram interesentam ir iespēja piedalīties „Brīvības labdarības skrējienā”, noskrienot kilometrus kopā ar pamatskrējējiem un ziedot, nopērkot attiecīgu kilometru daudzumu. Ziedojums ieskaitāms Biedrības „Lauvu klubs Rīga”, reģ. Nr. 40008131739, Swedbank kontā Nr. LVHABA0551022784015 ar norādi – Brīvības labdarības skrējienam.

 
 
Ķekavas novada pašvaldība aicina pieteikties skriešanas entuziastus komandā, kas sagaidīs pamatskrējējus pie Ķekavas un Iecavas novadu robežas, lai kopā ar viņiem mērotu ceļu līdz starpfiniša punktam Ķekavā pie Doles Tautas nama vai tālāk līdz finišam Rīgā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Skrējienam pievienoties iespējams arī pa ceļam. Pieteikties Ķekavas novada komandā iespējams līdz 7. septembrim Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļā, zvanot pa tālruni 67935802 vai e-pastā pr@kekava.lv.

 

Organizētāji ir kontaktējušies ar Bauskas, Iecavas, Ķekavas novadu pašvaldībām, Rīgas pašvaldību, lai informētu par šo skrējienu – aicināt to atbalstīt un tajā piedalīties.

 

Skrējiens, kura Patrons ir arodkustības „Solidaritāte” leģendārais līderis un bijušais Polijas prezidents Lehs Valenss startēs Varšavā 2015. gada 3. septembrī, un to uzsāks trīs pamatskrējēji no Polijas. 

 

Jebkuram skriešanas entuziastam jebkurā vecumā ir iespēja piebiedroties pamata skrējējiem 10, 5 un 1 km pirms starpfiniša un finiša. Dienā plānots veikt ap 70 km.

 

Plānots, ka Latvijā skrējēji starpfinišu Bauskas rātslaukumā sasniegs 11. septembra pēcpusdienā. Skrējiens no Bauskas 12. septembrī turpināsies pa autoceļu A7 šķērsojot Iecavas, Ķekavas novadus un ap plkst.17.00 finišēs Rīgā, pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas Mūkusalas ielā 3, kur skrējējiem piebiedrosies šī labdarības pasākuma atbalstītāji - Igaunijas LC riteņbraucēji. Pasākuma dalībnieki ap plkst. 19.00 noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

 

LIONS kustība Latvijā radās 1992. gadā, kad tika dibināts klubs LC „Rīga” www.facebook.com/LCRiga Šobrīd Latvijā darbojas 6 LIONS klubi. Vairāk par LIONS kustību mājas lapā www.lionsclubs.lv, un par skrējienu 2014.gadā - www.freedom-charity-run.com. Kontaktpersonas Zigurds Beinerts – mob. tālr. 29285525 un Andris Pētersons mob. tālr. 26473707.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

18.08.2015.

  Drukāt