AS „Sadales tīkls” Ķekavas novadā veic elektrotīkla uzlabošanas darbus

Lai nodrošinātu kvalitatīvu, nepārtrauktu un drošu elektroenerģijas piegādi, AS „Sadales tīkls” šogad Ķekavas, Baldones, Mārupes un Olaines novadā realizēs 14 investīciju projektus, elektrotīkla attīstībā ieguldot 639 tūkst. eiro.

 

Lai paaugstinātu elektroapgādes drošumu un kvalitāti Ķekavas novada iedzīvotājiem, AS „Sadales tīkls” 2015. gadā realizēs 5 investīciju projektus.

 

Šogad Ķekavā – Gaismas, Druvas un Kuršu ielā – AS „Sadales tīkls” veiks zemsprieguma 0,4kV (kilovoltu) gaisvadu elektrolīnijas rekonstrukciju un pārbūvi par kabeļu līniju 1,6 km garumā, bet Ķekavas pagasta apdzīvotā vietā „Priedes 2” 0,4kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūve par kabeļu līnijām plānota 1,2 km garumā.

 

Papildus zemsprieguma elektrotīkla rekonstrukcijas darbiem AS „Sadales tīkls” apdzīvotā vietā „Bērzmente” šogad plāno veikt vidējā sprieguma 20kV sadales punkta rekonstrukciju un vidējā sprieguma elektrotīklā, kas nodrošina elektroapgādi apdzīvotai vietai „Plānupe” un ūdens ņemšanas sūkņu stacijām „Daugava-1” un „Daugava-2”, izbūvēt trīs attālināti vadāmus jaudas slēdžus.

 

Attālināti vadāmu jaudas slēdžu izbūve ļaus AS „Sadales tīkls” ātrāk reaģēt un efektīvāk attālināti vadīt elektrotīklu, veikt pārslēgumus, maksimāli samazinot elektroapgādes pārtraukuma laiku klientiem elektrotīkla bojājumu gadījumos un nodrošinot, ka bojājumu gadījumā atslēdzas tikai viens elektrolīnijas posms, bet ne visa līnija.

 

Pēc plānoto investīciju projektu realizēšanas elektroapgādes drošums un kvalitāte uzlabosies 250 AS „Sadales tīkls” klientiem.

 

Šogad AS „Sadales tīkls” kopumā visā Latvijā plāno atjaunot 877 km vidējā sprieguma elektrolīnijas, tajā skaitā vidējā sprieguma gaisvadu līniju pārbūve zemē ieraktās kabeļu līnijās plānota 209 km garumā, 823 km zemsprieguma elektrolīnijas, kā arī rekonstruēt vai no jauna izbūvēt 554 transformatoru apakšstacijas, bet elektrolīniju trases visā Latvijā plānots attīrīt 4 444 km garumā.

 

Tatjana Smirnova

AS „Sadales tīkls”

20.08.2015.

  Drukāt