Skolotāji uzsāk jaunu darba cēlienu

25. augustā, īsi pirms mācību gada sākuma Ķekavas novada izglītības iestāžu – gan skolu, gan bērnudārzu – skolotāji tikās pedagogu konferencē, ko ik gadu rīko Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa, lai informētu par jaunumiem un izmaiņām izglītības jomā kā novada, tā valsts mērogā.

 

Konference norisinājās Ķekavas vidusskolas jaunajā sākumskolas ēkā un pulcēja 237 dalībniekus no visām novada izglītības iestādēm.

 

Ķekavas novada domes Izglītības un jaunatnes lietu komitejas priekšsēdētāja Ieva Arnte klātesošajiem pastāstīja par šobrīd galvenajiem domes darba kārtības jautājumiem. Bērnu skaits novadā aug, līdz ar to steidzami jārisina vietu trūkuma problēma skolās un bērnudārzos. Tāpat sarežģījumus rada neskaidrības jaunā pedagogu atalgojuma modeļa ieviešanas procesā un aukļu un privāto dārziņu līdzfinansēšanas kārtībā. Bet ir arī labas ziņas – Ķekavas novada pedagogu pulkam šogad pievienojas 21 jauns skolotājs. „Skolotāja darbs nav paredzēts vārguļiem”, uzsvēra I. Arnte, sveicot jaunos pedagogus, un novēlēja ātri iejusties kolektīvā un izveidot veiksmīgu sadarbību ar bērniem un viņu vecākiem.

 

Konferencē viesojās arī Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga, kura pastāstīja, kā norisinās sarunas ar ministrijām par jaunā pedagogu atalgojuma modeļa ieviešanu. „Katram bērnam ir tiesības uz kvalitatīvu izglītību,” uzsvēra I. Vanaga, „taču tā nav iespējama bez labi motivēta un profesionāla pedagoga.” Šobrīd ir skaidrs, ka no 1. septembra plānotās izmaiņas spēkā nestājas, taču notiek aktīvs darbs, lai jau ar 2016. gadu pedagogi saņemtu motivējošu algu atbilstoši ieguldītajam darbam un atbildībai.

 

Tāpat klātesošajiem bija iespēja dzirdēt pedagoga un psihologa Kaspara Bikšes iedvesmojošo lekciju par konstruktīvo un destruktīvo mūsu priekšstatos un saņemt praktiskus padomus, kā uzlabot dzīves kvalitāti, mainot domāšanas veidu.

 

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārste – psihoterapeite Gunta Andžāne savukārt stāstīja, kā identificēt kolektīvā agresīvu bērnu un kā ar viņu strādāt, ņemot vērā to, ka agresīvs bērns ir dažādu veidu vardarbības atspulgs.

 

Ar prezentāciju „Skolotājs un kvalitāte” uzstājās arī psihologs un personības treneris Aivis Kārkliņš, kurš ar humoru lika skolotājiem paskatīties uz sevi un savu darbu no malas.

 

Konferences noslēgumā ar muzikālu priekšnesumu uzstājās Ķekavas mūzikas skolas pedagogs, saksofonists Eduards Raubiško un pianists Romāns Vendiņš.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

26.08.2015. 

  Drukāt