Noslēdzies jauniešu centra vasaras projekts „Dod pieci!”

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā vasara šogad tikai aizvadīta, īstenojot vairākus projektus, un viens no tiem bija projekts „Dod pieci!”, kurš norisinājās divās daļās.

 

 

Projekta pirmais pasākums norisinājās Novada svētku ietvaros - Jauniešu centra pagalmā ikvienam jaunietim bija iespēja ielūkoties kādā no profesiju darbnīcām, iepazīstot un, iespējams, atrodot, savu nākotnes profesiju, vai iedvesmoties būt drosmīgam un pašam uzsākt uzņēmējdarbību, attīstot savu talantu. Katram interesantam bija iespēja izmēģināt roku keramiķa profesijā - gatavojot māla trauciņus no melnā māla. Mākslinieku teltī varēja iejusties mākslinieka lomā, kopā ar māksliniecēm veidojot gleznu vai pašam apgleznojot maisiņu vai līdzi paņemto apģērbu, kā arī izprast portretu zīmētāja arodu. Pie profesionālas vizāžistes meitenes labprāt iejutās friziera un meikapa meistara lomā, viena otrai veidojot frizūras un meikapu. Pie dīdžeja jaunieši mācījās miksēt mūziku kā īstā ballītē. Tie, kurus interesē ēdiena gatavošana, bija iespēja iemēģināt roku Jāņu siera siešanā. Datoru mīļotāji pārbaudīja savas spējas programmēšanā. Ar aizraujošām spēlēm jauniešus sagaidīja atkritumu šķirošanas nozare, taču vislielāko atsaucību jauniešu vidē ieguva zvaigžņu pētīšanas meistari, kuri šķūnī projicēja kosmosa ainas, ieinteresējot jauniešus zvaigžņu pētīšanas nozares apgūšanā arī nākotnē.

 

Līdzās profesiju darbnīcām jaunieši piedalījās arī āra spēļu gatavošanā, kopā ar pārējiem dienas garumā gatavojot kopīgas milzu izmēra galda spēles – Burtu spēli, „Lielais un mazie mikado”, Desas, Dambreti, Domino, kuras šobrīd pieejamas jauniešu centrā ikvienam apmeklētājam.

 

Kopumā projekta aktivitātēs Ķekavas Novada svētku ietvaros piedalījās 387 bērni un jaunieši.

 

Projekta otrā aktivitāte - jauniešu radošuma apmācībās - norisinājās no 30. līdz 31. jūlijam, šajās dienās 25 jaunieši no Ķekavas, Salaspils un Ogres novadiem mācījās atbrīvot savu radošo garu un radīt jaunas, radošas idejas radošuma attīstības treneres Laumas Žubules vadībā.

 

Projekts īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas "Atbalsts jauniešu centru darbības nodrošināšanai pašvaldībās ar mērķi īstenot neformālās mācīšanās aktivitātes visiem jauniešiem izvirzīto mērķu sasniegšanā".

 

Jaunatnes iniciatīvu centrs

27.08.2015.

  Drukāt