Bērnudārzam "Bitīte" 5 gadu jubileja

3. septembrī bērnudārzs "Bitīte" Katlakalnā svinēja svētkus - 5 gadu jubileju. Sakarā ar jubilejas svinību sagatavošanu bērnudārzā „Bitīte” gandrīz visu nedēļu no 1. līdz 4. septembrim valdīja svētku noskaņa. Čakli rosījās gan mazās, gan lielās bitītes, gatavojoties šim svarīgajam pasākumam.

 

Svētku nedēļa sākās ar Didža Rijnieka koncertu ,,Ballīte’’. Iestādes laukumā ar visām medus šūniņām tika izlikts no ziediem dārziņa simbols - bite. Svētku kulminācija bija ceturtdien, kad no malu malām ieradās viesi uz  svētku koncertu. Viesu vidū bija gan sadarbības partneri, gan pašvaldības vadība un darbinieki, gan arī tuvāki un tālāki draugi, piemēram, no Lietuvas, kā arī bijušie bērnudārza darbinieki.

 

Visi „Bitītē” strādājošie darbinieki bija ģērbušies tautas tērpos, bet mazie audzēkņi bija bitīšu kostīmos. Koncerts sākās ar bērnudārza himnu, ko ir sarakstījusi bijusī ,,Bitītes’’ mūzikas skolotāja Baiba Āboliņa - Smirnova. Projektorā varēja vērot bildes no bērnudārza atklāšanas, tāpat arī darbinieku un audzēkņu foto  dažādos dārziņa pasākumos un izbraukumos.

 

Ar priekšnesumiem uzstājās ne tikai esošie, bet arī bijušie audzēkņi. Kuplināt koncertu tika pieaicināti arī bijušo audzēkņu vecāki ar dziesmu no Lielvārdes violetā kora priekšnesuma ,,Bitītes’’. Šis priekšnesums radīja īpašu jautrību skatītājos.

 

Koncerta noslēgumā tika teikti pateicības vārdi - gan tiem, kuri cēla šo pirmsskolas iestādi, gan tiem, kuri uztur kārtībā šīs skaistās telpas, arī tiem, kas mūs ēdina, tiem, kuri strādāja un, protams, tiem, kuri joprojām strādā.

 

Pirmie pieci ziedošie gadi aizvadīti - tas ir tāds slieksnis, pie kura tiek izvērtēts paveiktais, ieguldītais, sasniegtais, kā arī ar cita acīm skatīts, kas bijis, ar prātu uzlūkots tas, kas vēl būs.

                                                                                                                                Inese Sloka

04.09.2015.

 

  Drukāt