Par ielu un ceļu uzturēšanu

 

Ielas un ceļi ir viens no būtiskākajiem infrastruktūras elementiem, kas ietekmē ne tikai ciematu un atsevišķu apdzīvotu vietu attīstību, bet visa novada, reģiona un valsts attīstību.
Samazinoties finansējumam ielu un ceļu uzturēšanai, aizvien aktuālāks kļūst jautājums par ielu un ceļu ikdienas uzturēšanu, tai skaitā, ziemas periodā. Pēc pašreiz pieejamajiem datiem, samazinājums autoceļu uzturēšanai tiek prognozēts līdz pat 90% ziemas periodā, attiecībā pret 2009.gada finansējumu. Vissmagāk šis samazinājums skars tieši pašvaldības.
Neskatoties uz finansu samazinājumu ielu un ceļu uzturēšanai, Ķekavas novada pašvaldība iespēju robežās nodrošina ielu un ceļu ikdienas uzturēšanu – tiek veikta krūmu izzāģēšana gar ielām un ceļiem, caurteku tīrīšana un nomaiņa, ielu un ceļu periodiskā greiderēšana. Protams, darbi netiek veikti tik lielos apjomos un tik operatīvi kā iepriekšējos gados, taču iespēju robežās notiek gan ielu un ceļu ikdienas uzturēšana, gan periodiskā uzturēšana.
Lūdzam autovadītājus būt iecietīgākiem un saprotošākiem, ja kādā ielā vai ceļā netiek zibenīgi novērsta avārijas situācija, kā arī  būt lojālākiem vienam pret otru un ievērot Ceļu satiksmes noteikumus, nepārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu apdzīvotās vietās.
 
Darām zināmu, ka, gadījumā, ja esat konstatējuši, ka uz ceļa ir kāds vēja nogāzts koks, ielas brauktuve nav nokaisīta, vai ir izveidojusies kāda avārijas situācija, lūdzam par to informēt Latvijas Autoceļu Uzturētāju par tālruni – 67113509 vai Latvijas Valsts Ceļu Satiksmes informācijas dienestu, pa tālruni – 65025555.
 
 
Māris Belovs
  Drukāt